vestnik

Policisti v Pomurju izrekli 52 opozoril in 17 prekrškovnih ukrepov

Vestnik, 11. 12. 2020
Jure Zauneker
Na območju murskosoboške policijske uprave je bilo v zadnjem tednu izdanih 52 opozoril in 17 prekrškovnih postopkov. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak sta na današnji novinarski konferenci predstavila ugotovitve nadzorov glede upoštevanja veljavnih ukrepov.

Kot je povedala Potza, je bilo v tednu od 30. novembra do 6. decembra opravljenih 1921 nadzorov. Izrečenih je bilo 218 opozoril, 28 prekrškovnih sankcij in 66 upravnih ukrepov. 

Tržni inšpektorat pa je v tem obdobju opravil nadzor pri 199 subjektih. Vsaj ena kršitev je bila ugotovljena v 53 primerih. Inšpektorji so na tem območju izrekli 43 opozoril, v osmih primerih pa je bilo zaznano prepovedano opravljanje dejavnosti z upravno odločbo. Zaradi opravljanja trgovinske dejavnosti je bila izdana ena odločba o prekršku z izrekom globe v višini 4400 evrov. Potza pa je še dodala, da so bili izdani še trije opomini, dva zaradi opravljanja dejavnosti kljub prepovedi, eden pa zaradi nezagotavljanja prostora 30 kvadratnih metrov na eno stranko. 

deana-potza, zdravstven-inšpektorica
STA
Deana Potza, zdravstveni inšpektorat

Nadzore nad posameznimi odločbami odlokov pa izvaja tudi policija. V zadnjih sedmih dneh so tako opravili nadzore na 16.341 krajih. Od občanov so prejeli 169 prijav. Ob nadzorih so izrekli 897 opozoril in izdali 543 plačilih nalogov, v 11 primerih pa so bili izvedeni prekrškovni postopki. V večini primerov je šlo za kršitve odlokov o prehajanju meje, za kršitve odloka o omejitvi gibanja ali za kršitve odloka o nošenju maske. 

Največ kršitev so zaznali na območju Policijske uprave Ljubljana, na območju murskosoboške policijske uprave pa je bilo v zadnjem tednu zaradi neupoštevanja veljavnih ukrepov izdanih 52 opozoril in 17 prekrškovnih postopkov. 

Pečjak je še pojasnil, da so policisti v primerjavi s tednom prej izrekli okoli 10 odstotkov manj opozoril, prejeli pa za 6 odstotkov manj prijav. V več mestih so bile ugotovljene tudi kršitve glede druženja na snegu, izdanih pa je bilo nekaj opozoril. 

ms; DANES in jutri 

slovenija nadzor policija zdravstveni-inšpektorat
Kaj zdaj berejo drugi