vestnik

Polovični uspehi pomurskih šahistov v državnih ligah

Tomo Köleš, 17. 10. 2018
Jure Zauneker
II. ekipa Radenske Pomgrada je na 5. mestu.
Aktualno

Na Ptuju je bilo odigrano 4. in 5. kolo v prvi državni šahovski ligi - vzhod,  kjer med  desetimi ekipami nastopata tudi pomurski moštvi. Dve koli pa sta bili odigrani tudi v drugi ligi - vzhod. 

Rokada iz Lendave je igrala proti Celju 3 : 3. Za Rokado so zmagali: Tamas Horvath, Dezider Ivanec in Jožef Gerenčer. II. ekipa Radenske Pomgrada pa je utrpela poraz proti Šentjurju s 3,5 : 2,5. Za soboške šahiste sta zmagala Matej Grah in Nino Cmor, remizirala pa je Barbara Skuhala.


V 5. kolu je II. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote premagala II. ekipo Maribora s 3,5 : 2,5. Za soboške šahiste so zmagali: Barbara Skuhala, Jaka Meglič in Nino Cmor, remiziral pa je Matej Grah. Šentjur je ugnal Rokado s 5 : 1. Za Rokado sta remizirala Dezider Ivanec in Branko Vidič.


Po šestih kolih vodi ekipa Šentjurja s 23 točkami in pol, II. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je na 5. mestu z 19 točkami. Najboljša posameznika v soboški ekipi sta Jaka Meglič s štirimi točkami in pol in Matej Grah s tremi točkami in pol. Na 9. mesto je uvrščena Rokada iz Lendave z 12 točkami in pol, najboljši posameznik v ekipi je Tamaš Horvath s štirimi točkami.
V Zgornji Polskavi sta bili odigrani dve koli v 2. državni ligi - vzhod. Ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada je premagala II. ekipo Ptuja s 3,5: 2,5 ter izgubila z 1,5 : 4,5 proti Brežicam. Šahisti Radgone so ugnali II. ekipo Ptuja s 4 : 2 in Sevnico s 3,5 : 2,5.

dbfe11f4919753d9cdff78362797edea
Jure Zauneker
V Zgornji Polskavi sta bili odigrani dve koli v 2. državni ligi - vzhod.

Jure Zauneker
šah prva državna liga vzhod Radenska Pomgrad