vestnik

Firma Pomgrad naložbe že ugaša

M.H., 24. 10. 2022
Arhiv Pomgrad
POmgrad
Aktualno

Delniški družbi Panvita mesnine in Panvita kmetijstvo so lastniki na ponedeljkovi skupščini preoblikovali v družbo z omejeno odgovornostjo.

Maja smo poročali o tem, da se je premoženje gradbenega podjetja Pomgrad, d. d., razdelilo na dva dela, in sicer na tistega, ki ostaja v tem gradbenem podjetju, ter na premoženje, ki je bilo preneseno na novoustanovljeno delniško družbo Pomgrad naložbe, d. d. 

Firma Pomgrad naložbe je prevzela deleže v družbah Komunika, Dobel, Mivka resort, Hakl IT in Pomgrad nepremičnine. Ob tem pa še naložbe v pridruženih skupinah Panvita Ekoteh, Panvita Mir in delnice v Zavarovalnici Triglav ter še drugo premoženje  in terjatve vredno več milijonov evrov.

Zdaj je za družbo Pomgrad naložbe napovedana prva skupščina , ki jo bodo lastniki, to pa so Imo-real, Stene Polanič, Jožef Horvat, 3R in Ilirika modra zvezda, ter drugi manjši,  izvedli 11. novembra. Sklic skupščine razkriva, da se bo obstoječa firma Pomgrad naložbe spremenila v delniško družbo Intering naložbe, d. d. .

V luči teh sprememb je pripravljen tudi predlog novih članov upravnega odbora. Ob ustanovitvi družbe Pomgrad naložbe so bili v upravnem odboru začasno  Iztok Polanič, Simon Ravnič in Kristian Ravnič, po zdajšnjem predlogu sklepa delničarjev pa naj bi ta mesta v družbi Intering naložbe po novem zasedali ob Kristianu Ravniču še Stane Polanič in Jožef Horvat.

Med zanimivejšimi dogodki v družbah, ki jih obvladujejo isti lastniki, pa sta bili skupščini delničarjev Panvite, kmetijstvo in proizvodnja hrane, d. d., ter Panvite mesnine, proizvodnja hrane, d. d..  S  potrditvijo  skupščinskega sklepa so ju organizacijsko preoblikovali v družbi z omejeno odgovornostjo. Osnovni kapital delniške družbe Panvita, kmetijstvo, ki se je s tem v celoti preoblikoval v osnovni kapital družbe z omejeno odgovornostjo,  presega 9,6 milijona evrov in za Panvito mesnine 2,2 milijona evrov. 

pomgrad-naložbe panvita-kmetijstvo organizacijske-spremembe