vestnik

(OBČINA ŠALOVCI) Pomoč družini na domu občutno dražja

Damjana Nemeš, 30. 4. 2022
Damjana Nemeš
Ekonomsko-poslovna cona Šalovci.
Aktualno

Predlog nove cene je pripravil Dom starejših Rakičan, svetniki dali soglasje – Za investicije 1,1 milijona evrov

Svetniki Občine Šalovci so na zadnji seji obravnavali predlog proračuna za letos. Predvideni prihodki znašajo nekaj več kot 2,8 milijona evrov, odhodki  nekaj več kot 2,7 milijona evrov, od tega je za okoli 1,1 milijona evrov investicijskih odhodkov.
Eden večjih investicijskih odhodkov letos bo gradnja centra Volčin v Šalovcih. Vrednost celotne investicije je nekaj več kot 163 tisoč evrov, občina bo letos zanjo namenila nekaj več kot 151 tisoč evrov. Nekaj manj kot 290 tisoč evrov bodo namenili za dokončanje gradnje državne ceste skozi Šalovce, vrednost celotne investicije pa je 310 tisoč evrov. Nekaj več kot 336 tisoč evrov načrtujejo za nadgradnjo vodovodnega sistema B. Del sredstev iz proračuna, približno 126 tisoč evrov, bodo namenili še za ekonomsko-poslovno cono v Šalovcih.

Poslovno-stanovajski objekt Volčinka

V tem letu bodo pripravili investicijsko in projektno dokumentacijo za poslovno-stanovanjski objekt Volčinka v Šalovcih ter zanj pridobili gradbeno dovoljenje. Za to bodo namenili 30 tisoč evrov, celotna vrednost investicije pa je nekaj več kot 1,6 milijona evrov. Predlog proračuna je bil soglasno sprejet in je sedaj v tridesetdnevni javni razpravi.

Nove cene 

Na seji so svetniki dali soglasje tudi k novi ekonomski ceni storitve pomoč družini na domu. Predlog nove cene je pripravil Dom starejših Rakičan, ki izvaja storitev v šalovski občini. Nova predlagana in sprejeta cena je od lanske višja za več kot šest evrov in tako storitev po novem znaša od ponedeljka do sobote 27,08 evra na uro. Ob 50-odstotni subvenciji občine znaša neposredna socialna oskrba za uporabnika 11,22 evra na efektivno uro. Cena storitve pomoč družini na domu za nedeljo in za dan, z zakonom določen kot dela prost, pa je 31,78 evra na uro. Ob 50-odstotni subvenciji občine znaša neposredna socialna oskrba za uporabnika 13,57 evra na efektivno uro.

pomoč-na-domu občina-šalovci svetniki