vestnik

Včeraj in danes skupno štiri žrtve koronavirusa, potrjeni 802 okužbi

I.B., 31. 3. 2020
Profimedia
V Sloveniji je potrjenih 11 smrti zaradi koronavirusa.
Aktualno

Na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi s koronavirusom je Kacin potrdil, da je v Sloveniji zaradi koronavirusa umrlo petnajst oseb.

Vladni govorec Jelko Kacin je dejal, da smo v Sloveniji včeraj zabeležili dva primera smrti, povezani s koronavirusom. Eden od preminulih je bil starejši moški na Golniku, ki je imel pa tudi pridružene zdravstvene težave. "Ne potrebujemo več dokazov o tem, v kako resni situaciji smo," tako Kacin. Vnovič je pozval upokojence, naj danes, ko so prejeli pokojnine, ne derejo na banke, saj se virus še vedno širi, opozoril pa je tudi na obvezno uporabo zaščitne opreme v javnih zaprtih prostorih. Naknadno je Kacin sporočil še vest, da sta danes še umrli dve osebi, tako da se je število povečalo na 15. 

"Kriza je naš skupen izziv, skupaj moramo povečati raven odgovornosti," še pravi Kacin in dodaja, da moramo druge opozarjati, če vidimo, da zaščitne opreme ne uporabljajo pravilno. 

Do danes je bilo v Sloveniji opravljenih 22.474 testov, včeraj 1125. V minulem dnevu so potrdili 46 novih pozitivnih testov, tako da je število okužb v Sloveniji ta trenutek 802. So pa včeraj iz bolnišnic odpustili šest oseb, ki so prebolele koronavirus. 

koronavirus slovenija kultura vasko-simoniti
Kaj zdaj berejo drugi