vestnik

Pomurka v estetskem studiu skrbi za zunanjo in notranjo lepoto

Ines Baler, 21. 5. 2023
Ines Baler
V studiu lahko kremo pripravijo individualno za vsako stranko glede na stanje in potrebe kože ter želje posameznika.
Aktualno

Ustanoviteljica Estetskega studia in akademije za ženske Lakšmi iz Ljutomera ter profesionalna trenerka življenjskih veščin je bila letos izbrana med 20 navdihujočih podjetnic v Sloveniji. O svoji karierni poti je spregovorila na dogodku 500 podjetnic, kjer je bilo poskrbljeno tudi za mreženje in tkanje novih poznanstev.

Mihaela Gržin iz Križevec pri Ljutomeru je nedavno nastopila na prazniku ženskega podjetništva, na dogodku 500 podjetnic. Na njem so predstavili posameznice, ki so v zadnjem letu in pol s svojo dejavnostjo zaznamovale slovenski prostor, s svojo energijo pa pomenijo spremembo v družbi. Prlekinja se je znašla med 20 izbrankami rubrike Kalejdoskop energij, kjer so ji družbo med drugim delale podjetnica Tanja Skaza, vrhunska rekreativna športnica Tina Žarki, ustanoviteljica Inštituta 8. marec Nika Kovač, predsednica Poslovnih angelov Slovenije Nina Dremelj, vsestranska Tanja Kocman in druge. 

Gržinova je ustanoviteljica Estetskega studia Lakšmi, ki ima sedež v Ljutomeru, pozneje je dodala še akademijo za ženske in postala profesionalni life coach (trenerka življenjskih veščin). Pri delu želi čim bolj celostno pristopiti k človeku. »Notranja in zunanja lepota se vedno prepleteta. Sama pogosto rečem, da še tako žareče oči ne morejo priti do izraza, če smo neurejeni, če koža ni negovana. Velja tudi obratno. Še tako dober make-up, napeta koža nam ne pomagata, če so oči mrtve,« je slikovito opisala. V estetskem studiu tako skrbi za zunanjo lepoto, v sklopu akademije za notranjo. »Za akademijo sem se odločila spontano. Ideja se je razvila iz ženskega večera, to je tradicionalen dogodek, ki sem ga letos pripravila že sedmič,« razloži. Ker je bila dvorana hitro razprodana, se je odločila za ponovitev večera. Prvi dan je prišlo 170 žensk, drugi dan nekoliko manj, del dogodka pa je vedno namenjen zunanji lepoti, na primer ličenju, estetski kirurgiji, negi kože, oblačenju, drugi pa zajema psihološko temo. »Letošnji naslov psihološke teme je bil Poberi se, preden te pobere. S strokovnjakinjami smo se pogovarjale o zdravem načinu soočanja z različnimi izgubami. V drugem sklopu pa je bil poudarek na različnih stilih oblačenja in trajnostni modi. Glavni namen dogodka pa je, da se ženske družimo, zabavamo in naberemo nove moči za prihodnje izzive,« je povedala ob našem obisku.

Iskanje notranjega zadovoljstva

Studio je dobil ime po hindujski boginji sreče, bogastva in lepote. »Ob začetku dejavnosti so si ljudje težko zapomnili ime, zato sem jim vedno rekla, da si ga lahko zapomnijo po dveh predmetih za ženske, po laku in šminki,« je smeje pojasnila. Spominja se, da svoje karierne poti ni hitro izbrala, ampak se je nekaj časa iskala. Po osnovni šoli je obiskovala srednjo zdravstveno šolo, vendar ugotovila, da jo stvari preveč prizadenejo, zato se je potem vpisala še v kozmetično šolo. Leta 1995 je začela delati v estetskem studiu. »Spomnim pa se, da sem že v vrtcu naličila prijateljico, tako da je bilo mogoče vseeno kaj na tem,« je dodala. 

mihaela gržin, studio lakšmi
Osebni arhiv
Gržinova pri organiziranju ženskih večerov stremi k temu, da so ženskam cenovno dostopni.


Sedaj se ukvarja predvsem z nego obraza in je obenem zastopnica nemške dermatološke kozmetike, kjer lahko kremo pripravijo individualno za vsako stranko glede na stanje in potrebe kože ter želje posameznika. Ker je med storitvami časa za pogovor s strankami na pretek, se je pred nekaj leti še odločila, da opravi akademijo za life coaching. To je opravila v Beogradu. »Menim, da lahko s pomočjo coaching vprašanj odpreš in obdelaš ogromno tem. To ni svetovanje, ampak ima cilj, da s pomočjo vprašanj pripelješ stranke do odgovora, ki je v njej,« razloži. Geslo akademije za ženske se glasi Lepo je biti jaz in tudi to je bil neki povod, da je pristala v life coachingu. Iskala je namreč načine, kako priti do notranjega zadovoljstva in miru. Še bolj intenzivno po tistem, ko se je pred sedmimi leti soočila z diagnozo sodobnega sveta – izgorelostjo. Da je nekaj narobe, si dolgo časa ni priznala, nato pa izgorelost le sprejela in se jo trudila premagati. »Če je izgorelost huda, posledice ostanejo. Sama opozorilne znake sedaj običajno prej opazim in pravočasno stopim na zavoro. Je pa res, da trenutno voz spet drvi in bo treba kmalu močneje zategniti ročno zavoro,« pove v luči napornih tednov.

mihaela-gržin, lakšmi
Osebni arhiv
Mihaela Gržin na fotografiji z Evo Cafuta, ki tudi opravlja storitve v Estetskem studiu Lakšmi.

Poudarek na mreženju

Mihaelo Gržin je povabilo k sodelovanju v Kalejdoskopu energij v prvi vrsti presenetilo, po drugi strani pa je bila počaščena, ker je bilo njeno delo prepoznavno. Tudi stranke in drugi iz okolja so ji priznavali dobro delo in čestitke so deževale. V začetku aprila se je nato odpravila v Ljubljano na Gospodarsko razstavišče in preživela prijeten dan med podjetnicami. »Bila sem v družbi žensk, ki delujejo na zelo različnih področjih. Vsaka me je s čim navdihnila, ali s pristopom, načinom razmišljanja ...« Tema letošnje prireditve je bila Služb ne iščemo, ampak jih ustvarimo. Pri tem sogovornica prizna, da ko se je podajala na samostojno podjetniško pot, posebnih težav ni imela. Je pa slišala precej zgodb sodelujočih žensk, ki so navdihujoče. »Iz pogovorov je bilo razbrati, da so nekatere šle na svoje, ker so izgubile službo. K odhodu v druge dejavnosti jih je spodbudilo denimo tudi to, da imajo več otrok in so bile zato manj zaželene v službi, ali so visoko izobražene, vendar pregorele. Marsikatera je nato iz hobija naredila posel in postala samostojna,« je opisala. Zaveda se, da danes mnogi ne delajo le osemurnega delovnika. »Moj stil življenja je ves čas tak, da se po službi ne morem odklopiti od nje. Ideje za dogodke navadno dobim v prostem času, ob likanju, sprehodih, pogovoru s prijateljicami.«

mihaela-gržin, lakšmi
Osebni arhiv
Na fotografij s Sašo Einsidler in Tino Gorenjak.

Največ ji pomeni svoboda. »Če delam ves dan, je to zato, ker tako želim. Mož me je na moji poti vedno podpiral in mi je bilo lažje, ker je tudi on obrtnik.« Gržinova je v Ljubljani v vnaprej posnetem pogovoru predstavila svoje delo, kozmetiko, ki jo zastopa, in akademijo za ženske Lakšmi. Pri tej stremi k temu, da so dogodki cenovno dostopni vsem, kar so poudarili tudi organizatorji. »Trudim se, da so vstopnine nizke, da bi se lahko vključile vse ženske, ki si to želijo, in bi jim udeležba lahko polepšala življenje,« poudari. 

Velik poudarek dogodka 500 podjetnic je bil tudi na mreženju. Prlekinja je prejela številne pozitivne odzive, navezala poznanstva, slišala zanimive zgodbe in pridobila novo življenjsko izkušnjo. 

mihaela-gržin estetski-studio-lakšmi 500-podjetnic
Kaj zdaj berejo drugi