vestnik

Pomurka v stečaju je tožila bivše lastnike

A. B., 31. 5. 2018
Aktualno

Martin Kovač, Marko in Vojteh Volk so se znašli na sodišču zaradi domnevnega oškodovanja Pomurke mesne industrije z napačnimi poslovnimi odločitvami.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je končala glavna obravnava v odškodninski tožbi Pomurke v stečaju protinekdanjemu poslovodstvu in nadzornikom Pomurke Martinu Kovaču, Marku Volku in Vojtehu Volku. Tožbo proti Kovaču in obema Volkoma je vložila stečajna upraviteljica Alenka Gril. Očita jim, da so domnevno med letoma 2006 in 2008 opravili več nezakonitih poslov, med drugim prodajo nepremičnin Pomurke in prodajo blagovnih znamk Pomurke. Ta škodljiva ravnanja, tako Grilova, so pripomogla k temu, da je Pomurka leta 2009 končala v stečaju in je delo izgubilo 270 ljudi.


89c2c66786ce86c19889b044b4c19f91
Gordana Possnig
Tožbo proti Kovaču in obema Volkoma je vložila stečajna upraviteljica Alenka Gril.


Od Kovača in obeh Volkov stečajna upraviteljica zdaj zahteva 2,8 milijona evrov. Grilova je namreč prepričana, da so bili posli izvedeni le formalno, tako da so jih prikazali v bilancah, v resnici pa denarja niso dobili. Vsi trije toženi naj bi sicer obvladovali celoten koncern Mesne industrije Primorske (Mip) – Pomurka.
Toženi Martin Kovač, ki je bil predsednik uprave Pomurke mesne industrije, Marko Volk, ki je bil član uprave, in Vojteh Volk, ki je bil član organa nadzora, se ne čutijo odgovorne, in so zatrdili, da niso sprejemali napačne poslovne odločitve.
Sodišče bo sodbo izdalo pisno.

Pomurka Martin Kovač Marko Volk odškodnina stečaj
Kaj zdaj berejo drugi