vestnik

Pomurska policista na pomoč kolegom v Severno Makedonijo

Vestnik.si, 5. 8. 2020
Policija.si
Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 48. skupino policistov.
Aktualno

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 48. skupino policistov. Do 4. septembra bo osem slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policista Policijske uprave (PU) Murska Sobota Robert Nedok (Postaja mejne policije Petišovci) in Naško Gačevski (Policijska postaja Lendava) ter policisti Jaka Horvat iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor, Aljaž Avsec iz Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana, Igor Kozmelj iz Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, Albert Lah iz Postaje mejne policije Metlika, Žiga Ažman iz Policijske postaje Jesenice in Borut Oblak iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper.

Pred odhodom jih je sprejel namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovno srečanje je vodil Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, udeležil pa se ga je tudi Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi.

policija, severna-makedonija
Policija.si
Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 48. skupino policistov.

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Policija.si
Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 48. skupino policistov.
policija severna-makedonija policijska-uprava-murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi