vestnik

Pomurske lekarne še naprej poslujejo v skladu z delovnim časom

Vestnik.si, 17. 3. 2020
Nataša Juhnov
Pomurske lekarne.
Aktualno

Enote Pomurskih lekarn zaenkrat poslujejo v skladu z delovnim časom, razen lekarn v trgovskih centrih BTC in Maximus, katerih delovni čas je zamaknjen v skladu z odpiralnim časom centrov.

Pomurske lekarne ponovno naprošajo, da prihajajo v lekarno le zdrave osebe, ki morajo upoštevati omejitveni način posamičnega vstopanja v lekarno, saj lahko le tako zaščitijo sebe, druge obiskovalce in lekarniško strokovno osebje. Prosijo tudi, da se stranke v lekarnah poslužujejo le elektronskega brezgotovinskega plačevanja. 

Pojasnili so tudi, katera zdravila v skladu z Odredbo o omejevanju izdaje zdravil z dne 13. marec 2020 smejo izvajalci lekarniške dejavnosti izdajati. Gre za zdravila za uporabo v humani medicini na recept v količini, ki ustreza zdravljenju bolnika za obdobje enega meseca ter za zdravila za uporabo v humani medicini brez recepta v količini enega pakiranja na osebo. Kot so še povedali, zaradi prekinitve odvoza odpadnih zdravil teh do preklica v lekarnah ne zbirajo. 

dfd2150f99386c747663e0f091c20fad
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Enote Pomurskih lekarn poslujejo v skladu z delovnim času, razen lekarn BTC in Maximus, katerih delovni čas je zamaknjen v skladu z odpiralnim časom nakupovalnih centrov.

pomurske-lekarne delovni-čas izdaja-zdravil