vestnik

Pomurske terme se počasi polnijo

I. B., T. M., 18. 6. 2020
Nataša Juhnov
V kampu Term 3000 v Moravskih Toplicah je ob Slovencih še veliko dopustnikov iz Avstrije.
Aktualno

Kmalu bosta prve kopalce sprejeli tudi letni kopališči v Ljutomeru in Murski Soboti.

Nekateri hoteli, kampi in terme po Pomurju so svoja vrata že odprli in sprejemajo prve goste po epidemiji koronavirusa. Obiskovalci počitniških destinacij so tako turisti iz Slovenije kot tudi tujine, predvsem iz nemško govorečih držav. Prvi so v deželi ob Muri hotel in kamp odprli v Termah Banovci, že v drugi polovici maja, v začetku junija pa so ponudbo dopolnili še s termalnimi bazeni, v katerih se gostje lahko osvežijo in zaplavajo. Tudi bazenski kompleks Term 3000 že vabi turiste, odprli so ga 6. junija, tako kot tamkajšnji kamp, ki je že dobro zapolnjen. Številni turisti so tako minuli konec tedna uživali na soncu in si nabirali dodatno energijo. Pretekli petek so v Moravskih Toplicah odprli še Terme Vivat, ki so pred tem doživele nekaj prenove in dodatnih atrakcij. V Biotermah Mala Nedelja so tik pred minulim koncem tedna odprli termalni park, hotel, glamping naselje ter zunanje masažne bazene. Že prej je bilo na voljo postajališče za avtodome. 


Za zdaj v Pomurju ostajajo zaprte Terme Lendava in Zdravilišče Radenci. Komplekse, ki sodijo v skupino Sava Turizem, namreč odpirajo postopoma. Iz Term Lendava so sporočili, da bodo predvidoma 3. julija odprli apartmaje, kamp, termalno zdravilišče in zagnali zdravstvo, medtem ko se bo hotel Lipa odprl 31. julija. V Radencih pa je odprtje hotela Radin, termalnega kopališča, velnes ponudbe in zdravstvenih storitev načrtovano za 1. julij. 

moravske-toplice, vivat, turizem, obnova, gradna, koronavirus
Nataša Juhnov
V Termah Vivat so zaprtje kompleksa v času epidemije izkoristili za prenovo. Konec tedna že pričakujejo 100-odstotno zasedenost.

Preverili smo še, kdaj bosta prve kopalce sprejeli letni kopališči v Ljutomeru in Murski Soboti. Prvo bo obiskovalce dočakalo to soboto, bazeni v Murski Soboti pa se bodo predvidoma odprli naslednji teden, odvisno tudi od vremenskih razmer. 

Vavčerji se zaenkrat kažejo kot dober ukrep

Direktor Term Vivat Metod Grah pozdravlja ukrepe vlade, s katerimi želi ta spodbuditi potrošnjo, saj meni, da je le na podlagi večjega povpraševanja možno ponovno zagnati gospodarstvo. Kot pozitivni primer navaja tudi uvedbo turističnih vavčerjev. V Termah Vivat, kjer so prejšnji teden vnovič odprli vrata gostom, so imeli konec tedna 70-odstotno zasedenost, v tem tednu je bila zasedenost 37-odstotna, od jutri do konca junija pa pričakujejo več kot 100-odstotno zasedenost, pri čemer bo po besedah Graha 40 odstotkov gostov izkoristilo vavčerje. Rezultati protikoronskih ukrepov gredo po besedah Graha v pravo smer, v roku dveh let družba načrtuje tudi novo dvemilijonsko investicijo v gradnjo novega bazenskega kompleksa, kampa in restavracije, a bodo zato rabili ugodno posojila, zaradi česar apelira tudi na spremembe pri omejitvah glede pomoči de minimis.

turizem pomurje