vestnik

Pomurski galop spet v Lendavi 

Majda Horvat, 5. 4. 2019
Majda Horvat
Pomurski galop bo spet na zemljišču nasproti hotela Lipa.
Aktualno

Znana konjeniška prireditev Pomurski galop, ki je po pridobljeni licenci priznana kot predtekmovanje tradicionalne mednarodne konjske dirke Nacionalni galop v Budimpešti, bo letos spet v Lendavi.

Tako kot prvič leta 2016 jo bodo izvedli na zelenici nasproti hotela Lipa, torej na zemljišču Kmetijskega gospodarstva (KG) Lendava. Lastnik družbe Jožef Magyar nam je potrdil, da so se o tem dogovorili z zdajšnjim lendavskim županom Janezom Magyarjem, ki je sicer njegov nečak, in konjeniki, člani Društva ljubiteljev konj v Lendavi, KG Lendava pa naj bi nekaj prispevalo tudi pri urejanju tekmovalnega prostora. Magyar je dejal, da ta zanimiva kulturna in turistična prireditev ni bila vsa leta izvedena na tem prostoru zato, ker prejšnjemu lendavskemu županu ta lokacija naj ne bi bila po godu zaradi lastništva, in ne zaradi plačila, čeprav je šlo tudi za nekaj denarja. Zato naj bi iskali drugo lokacijo. Pomurski galop so leta 2017 izvedli v Dolgi vasi in lani v Gaberju.
»Dolgoročno pa prireditev tu ne more biti, kajti parcela se prodaja,« je dejal Magyar. Povedal je, da je nekaj oglednikov že prišlo in da se bo o prodaji pogovarjal samo z resnimi kupci, se mu pa s prodajo ne mudi. Prodaja se torej samo to zemljišče, je poudaril Magyar, in ne celotna družba, kakor se je razširilo v nekaterih krogih. Ta je namreč močno povezana z njim osebno, zato jo je z namenom, da ne bo slabela, kadrovsko okrepil.
Zemljišče KG Lendava, ki je na prodaj, je veliko skoraj 52 tisoč kvadratnih metrov, in čeprav gre v naravi za kmetijsko zemljišče, je njegova dejanska raba stavbno zemljišče.
jožef magyar pomurski galop prodaja parcele
Kaj zdaj berejo drugi