vestnik

Pomurski rekreativni pokal v roke Mateju Gideru

Tomo Köleš, 10. 10. 2017
Jure Zauneker
Matej Gider se je po startu držal v ozadju vodilne skupine, na koncu pa zasedel peto mesto in postal skupni zmagovalec letošnjega pomurskega pokala. 
Aktualno

Med člani je na 7,7 kilometra dolgi progi 4. Beltinskega teka zmagal Andrej Voglar s Ptuja, drugi je bil Aljaž Novak iz Ormoža in tretji Matevž Zavec s Ptuja. Med članicami je na 6,6 kilometra dolgi progi zmagala Klavdija Celec iz Večeslavec pred Anemary Puhan iz Kuštanovec. Med rekreativci je na 2,2 kilometra dolgi progi tekel najhitreje Slavko Kumek iz Športnega društva Snaga Maribor, drugi je bil Darko Vereš iz Bakovec.

V Beltincih so razglasili tudi skupne zmagovalce pomurskega pokala za leto 2017, kjer se je točkovalo najmanj pet od skupno desetih tekov (eden je odpadel). Med člani je tokrat zmagal Matej Gider iz Rogašovec pred Tomažem Srako od Grada in Aljažem Novakom iz Ormoža. »Glede na konkurenco, ki ni bila tako huda kot prejšnja leta, mi ni bilo treba teči prehitro za dosego skupnega naslova. Sicer bi raje tekel daljše kroge po bolj razgibani progi kot pa sedem krogov po krajši progi. V naslednji sezoni si želim več tekov za pomurski pokal na Goričkem, ampak ne vem, kdo bi jih bil pripravljen organizirati,« je po prihodu na cilj povedal Gider, ki se je na Beltinskem teku uvrstil na peto mesto, kar pa je bilo dovolj za naslov skupnega zmagovalca. Pri članicah je skupno najboljša Jožefa Antolin iz Ormoža, druga je Klavdija Celec iz Večeslavec, tretja pa Anemary Puhan iz Kuštanovec.
šport pomurski rekreativni pokal matej gider beltinci
Kaj zdaj berejo drugi