vestnik

Pomurski županji imata pomisleke glede cepljenja

Vestnik, 15. 12. 2020
Nataša Juhnov
Cvetka Ficko
Aktualno

Na virtualni seji sveta regije so predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje pomurske župane seznanili tudi z aktualnim stanjem glede epidemije koronavirusa v regiji.

Pri tem so župani sprejeli sklep, da svet regije poleg vseh ostalih ukrepov, ki se nanašajo na zajezitev širjenja okužb, občanom pomurskih občin priporoča tudi cepljenje, ko bo cepivo na voljo.

ff0433fbe8bcf07c03a2f0cdc912d76c
Vida Toš
Olga Karba

Take dikcije pa nista podprli županji Občine Grad Cvetka Ficko in Občine Ljutomer Olga Karba. Karbova meni, da imajo občani dovolj možnosti, da se glede cepljenja sami odločijo na podlagi razpoložljivih informacij in da ni potrebno, da bi jih k temu pozivali župani. Kot pravi, v tem trenutku še ni možno zagotoviti, da cepljenje ne bo imelo stranskih učinkov, zato sama sklepa ni mogla podpreti.

cepljenje, cepivo,
Pixabay
Slika je simbolična

Tudi Fickova meni, da je odločitev za cepljenje stvar osebne odločitve posameznika glede na njegovo prepričanje. Sama je predlagala, da bi sprejeli samo sklep, da so se župani seznanili z zadevo in da je potrebno upoštevati ukrepe, ki jih glede tega predlagata stroka in vlada, brez poziva občanom k cepljenju.

Predlagani sklep so sicer podprli vsi ostali pomurski župani. 

koronavirus cepljenje
Kaj zdaj berejo drugi