vestnik

Pomurskima predstavnikoma priznanji Olimpijskega komiteja Slovenije

Vestnik, 22. 10. 2018
Arhiv regijske pisarne za šport
Zdravko Mauko in Nogometni klub Pušča prejemnika visokega priznanja. 
Aktualno

Nogometni klub Pušča in Zdravko Mauko prejela priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije. Prvi za 60 let delovanja, drugi pa za prizadevanje za razvoj športa. 

Na slovesnosti ob Dnevu olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez je posebno priznanje prejel tudi Nogometni klub Pušča za 60 let delovanja. Kot so zapisali v obrazložitvi, je klub velikokrat dobro deloval z mlajšimi kategorijami: "Zaradi ovir, ker niso imeli lastnega igrišča, so se prav pri najmlajših kategorijah pojavljale največje težave, vendar kljub vsemu v bogati zgodovini delovanja kluba je prihajalo veliko nadarjenih igralcev, ki so igrali na najvišjem nivoju v RS in tujini". Omenili so denimo Marinka Šerkezija, Milka Kovača, Jožeta Kokaša - Kokija in Zdravka Cenerja.


f9d7fd64a09c19d61d7be2d48dba37ff
Osebni arhiv
Zdravko Mauko je tudi vzornik mladim in ostalim v lokalni sredini in regiji.


Prostovoljsko častno listino OKS-ZŠZ Slovenije pa je prejel tudi Zdravko Mauko. "V svojem 40-letnem delovanju si je neutrudno prizadeval za razvoj športa, predvsem pa atletike v Upravni enoti Gornja Radgona, v pomurski regiji in v Sloveniji ter izven meja. Še vedno je velik športni zanesenjak, saj si preprosto ne predstavlja življenja brez športa. S svojim odnosom do športa in fair playa postaja čedalje uglednejši vzornik mladim in ostalim v lokalni sredini in regiji," so med drugim zapisali v obrazložitvi. Oba dobitnika priznanj je predlagala Regijska pisarna za šport Moravske Toplice.

NK Pušča Zdravko Mauko Olimpijski komite Slovenije