vestnik

Ponekod v Pomurju že sneži, zato so plužne službe že na terenu

Vestnik.si, 11. 12. 2022
Niko Časar
Sneženje
Aktualno

Sneženje je zajelo tudi pokrajino ob Muri. Ker so se temperature že spustile blizu ledišča, se sneg marsikje že oprijema cestišč, zato so se plužne službe že odpravile na teren.

Ekipe Cestnega podjetja Murska Sobota so se že odpravile na teren, saj se je na določenih odsekih cest sneg že začel oprijemati cestišč. Kot so nam pojasnili v dežurni službi, je po programu zimske službe na terenu približno 19 vozil, ki bodo ceste posipale, nato pa bodo v naslednjih urah spremljali stanje. Pričakujejo sicer, da posipavali to noč glede na vremensko napoved več ne bodo, če pa bo potreba, bodo posipavanje ponovili na glavnih prometnicah. 

plužne-službe, pomgrad, promet, zima, ceste, pluženje
Vanesa Jaušovec
Plužne službe

Povprašali smo tudi službo Darsa, ki upravlja in vzdržuje slovensko avtocestno omrežje in omrežje hitrih cest. Kot nam je pojasnil Janez Torok, namestnik vodje avtocestne baze Murska Sobota, je dnevna ekipa do pol 7 ure zvečer že posipala celotno traso pomurske avtoceste. "Trenutno bolj sneži na delu od Vučje vasi do Svetega Jurija ob Ščavnici, zato so ekipe že bile na terenu in splužile. V glavnem je torej avtocesta očiščena." 

29b2bb307bda5526d0b1e4e3d064363a
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Ponoči je v pripravljenosti pet oseb, ki bodo aktivirani, v kolikor bi začelo močneje snežiti, stanje pa ves čas spremlja tudi dežurni delovodja.

sneg zimske-razmere plužne-službe