vestnik

Ponoči nas bo prešla hladna fronta z nevihtami. V zraku spet puščavski pesek

Vestnik, STA, 13. 7. 2021
Profimedia
Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija.
Aktualno

V torek bo sončno in vroče. Popoldne se bo krepil južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija. V sredo bo spremenljivo, vročina bo popustila, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (ARSO).

Zvečer bo zahodno Slovenijo dosegla vremenska fronta z nevihtami, ki se bodo ponoči razširile nad večji del države. Možna bodo krajevna neurja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija. V sredo dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu, začelo se bo jasniti. Čez dan bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 stopinj Celzija. Zvečer in ponoči so ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra.

vreme, napoved, nevihta
ARSO
Zvečer in ponoči so ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra.

V četrtek in petek kaže na deloma sončno vreme. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v petek.
Na ARSO še pravijo, da je v zraku ponovno precej puščavskega prahu, zato je ozračje izrazito motno. Oblak prahu bo v noči na sredo potoval proti vzhodu. 

slovenija vreme
Kaj zdaj berejo drugi