vestnik

Poostren nadzor nad prepovedjo gibanja in zbiranja na javnih površinah, Leljak že napovedal kontrolo vstopa v občino

Vestnik, STA, 3. 4. 2020
Jure Zauneker
Policisti bodo od danes do nedelje poostreno preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah.
Aktualno

Policisti bodo od danes do nedelje poostreno preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Med drugim bodo nadzirali dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer bi lahko prišlo do zadrževanja večjega števila ljudi, ki ne upoštevajo odloka za zajezitev širjenja epidemije.

"Čeprav so prepovedi neprijetne za ljudi, še posebej v prvih pomladnih dneh, ko lepo vreme kar kliče k druženju in gibanju na prostem, je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro vseh," so zapisali na policiji. Spomnili so na vladni odlok, ki do nadaljnjega prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javna mesta in površine ter gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča, pri čemer velja tudi kar nekaj izjem, kot so med drugim pot na delo, opravljanje kmetijskih dejavnosti in obisk zdravstvenih ustanov, trgovin z živili ter bencinskih servisov.

murska-sobota, koronavirus, simbolne
Jure Zauneker
"Čeprav so prepovedi neprijetne za ljudi, še posebej v prvih pomladnih dneh, ko lepo vreme kar kliče k druženju in gibanju na prostem, je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro vseh," so zapisali na policiji.

"Policija bo zato zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije ta petek, soboto in nedeljo na avtomobilskih cestah ter ostalih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi," so napovedali. Na avtocestah bodo promet s pomočjo prometne signalizacije preusmerili na počivališča in nadzorne točke, kjer bodo policisti nato opravili nadzor. Ob tem na policiji opozarjajo, da bo promet preusmerjan samo s pomočjo prometne signalizacije, brez fizične zapore. Zato voznike pozivajo, naj bodo pozorni in naj signalizacijo dosledno upoštevajo.

Poleg tega bo nadzor potekal tudi na drugih državnih in lokalnih cestah. Nadzirali bodo predvsem dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi.

radenci, bazen, zunanji-bazen, park
Vida Toš
Park v Radencih je zaprt.

Že včeraj pa je radenski župan Roman Leljak napovedal, da bodo od danes dosledno omejili gibanje izven občine in vstop v občino. Tako je tistim, ki gredo na delo v drugo občino, svetoval da si na občinski strani pridobijo posebno dovoljenje. Dodal je še, da je za kontrolo aktivirana tudi Civilna zaščita. Leljak pa je zaprl tudi radenski park. 

koronavirus policija zdravje družba
Kaj zdaj berejo drugi