vestnik

Poostren nadzor prometa za večjo varnost pešcev

I. B., 2. 10. 2018
Saso Bizjak
Pešci spadajo med najbolj ogrožene udeležence v cestnem prometu.
Aktualno

Do 14. oktobra poostreni nadzori, z namenom izboljšanja varnosti pešcev v cestnem prometu v jesenskem času. 

Policisti bodo na območju Policijske uprave Murska Sobota vse do 14. oktobra izvajali poostrene aktivnosti za zagotavljanje varnosti pešcev. Tako bodo s poostrenimi nadzori ugotavljali kršitve voznikov motornih vozil, ki ne bodo upoštevali prednosti pešcev na prehodih za pešce in ne bodo upoštevali omejitev hitrosti v naseljih ter odsekih cest, kjer je večja udeležba pešcev. Prav tako bodo ugotavljali kršitve pešcev, predvsem nepravilno hojo po cesti, neustrezno osvetlitev in nepravilno prečkanje cest. Obsežnejši nadzor bo opravljen v četrtek, 11. oktobra, so sporočili s PU MS.

a6d8ecba86b631f3d4d5ed7216f2123d
Marko Vanovsek
Do 14. oktobra bodo policisti izvajali poostrene aktivnosti za zagotavljanje varnosti pešcev.



"Smo v jesenskem času, ko krajši dnevi in spremenjene vremenske razmere vplivajo na varnost pešcev, ki kot udeleženci cestnega prometa spadajo med najbolj ogrožene prometne udeležence. Pogosto so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil (neupoštevanje pravil o prednosti pešcev, vožnja z neprilagojeno hitrostjo, vožnja pod vplivom alkohola, vožnja preblizu desnemu robu vozišča, neočiščena stekla na vozilu in podobno). Zanemariti pa ne smemo nesreč, ki se zgodijo zaradi napak ali neustreznega ravnanja pešcev," tako Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na PU MS.

Letos več nesreč kot lani

Na območju PU MS so do konca septembra obravnavali 681 prometnih nesreč, kar je za 52 več kot v lanskem letu. V teh prometnih nesrečah je bilo tako letos kot lani udeleženih 15 peščev. Lani smrtnih žrtev med njimi ni bilo, medtem ko sta letos življenje izgubila dva pešca. Do tekočega meseca je bilo sedem pešcev huje in štirje lažje telesno poškodovanih. Večina teh nesreč pa se je zgodila v naseljih.

Arhiv Naročnika
Pešci spadajo med najbolj ogrožene udeležence v cestnem prometu. 
varnost v prometu pešci nadzor pums temno
Kaj zdaj berejo drugi