vestnik

Popoldan možne močnejše nevihte in toča. Kakšna je napoved za Pomurje?

Vestnik.si, STA, 13. 5. 2022
Profimedia
V Prekmurju in Prlekiji, kjer bo že dopoldan zapihal severovzhodni veter, neviht ni pričakovati.
Aktualno

Po vročem četrtku, ko so se ponekod temperature prvič letos povzpele tudi čez 30 stopinj Celzija, se bodo danes popoldne predvsem na severu začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nato pomikale proti jugu. Možne so tudi močnejše nevihte, opozarjajo na agenciji za okolje (Arso).

Nad srednjo Evropo je hladna fronta, ki se približuje Alpam, a k nam od jugozahoda še doteka suh in topel zrak. V petek dopoldne bo še sončno, se bo pa pooblačitev s plohami in nevihtami iznad območja Alp postopno širila proti jugu. Sredi dneva in popoldne bo tako v notranjosti države spremenljivo oblačno. Na severu se bodo popoldne začele pojavljati plohe in nevihte, nekatere tudi močnejše, ki se bodo postopno pomikale proti Hrvaški. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi Agencije za okolje. Večji del države so tako na zemljevidu opozoril obarvali rumeno, ki pomeni "bodite pozorni".


Na portalu Neurje.si sicer zlasti na območjih Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske in zahodnega dela Podravske regije, ter na območju Alp za pozne popoldanske ure napovedujejo tudi možnost nastanka sunkov nevihtnega piša in toče. V Prekmurju in Prlekiji, kjer bo že dopoldan zapihal severovzhodni veter, neviht ni pričakovati, pozno zvečer pa bodo padavine povsod ponehale, še dodajajo.