vestnik

Poroke jutri še, potem do nadaljnjega ne. Tudi ZZZS s ponedeljkom zapira nekaj poslovalnic

I.B., 13. 3. 2020
Vida Toš
Na vseh upravnih enotah stranke vstopajo posamično ali v manjšem številu.
Aktualno

Določene ukrepe so sprejeli tudi na upravnih enotah, kjer bolj kot ne opravljajo nujne storitve.

Načelnik Upravne enote Murska Sobota Dominik Šteiner pojasnjuje, da je delo v okrog 80 odstotkih omejeno, opravljajo opravljajo le nujne zadeve, nenujne pa odsvetujejo. Že sedaj stranke lahko vstopajo posamično ali v manjšem številu. Če bo prišlo do zaostritve razmer, pa bodo v prihodnjih dneh opravljali le registracije motornih vozil ter postopke okrog osebnih izkaznic in mrliških listov. Poroke bodo jutri še potekale, potem pa nekaj časa ne. Krajevni uradi, ki so danes glede na delovni čas odprti, sedaj še poslujejo, nato pa jih bodo verjetno zaprli.

Na ljutomerski upravni enoti je načelnica Darija Mohorič povedala, da stranke na različne načine obveščajo o ukrepih, vendar je danes prišlo še kar veliko strank. Te se morajo pred vstopom razkužiti, vstopajo posamično, ostali pa počakajo pred stavbo. Mohoričeva je še dejala, da sicer še čakajo na uradna obvestila, ampak razmišljajo v tej smeri, da bi s ponedeljkom uvedli dežurstvo in opravljali le najnujnejše postopke. 

Tudi na Upravni enoti Gornja Radgona delo še normalno poteka, s tem da stranke v prostore uradne enote vstopajo posamično. Štefanija Hozjan z Upravne enote Lendava pa pravi, da imajo omejen vstop v zgradbo, opravljajo pa le nujne zadeve. Krajevni uradi na lendavskem območju naj bi bili od ponedeljka naprej zaprti, delovali naj bi le tisti, v katerih je navadno največ strank. 

ZZZS
S.D.
Tudi na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije so sprejeli določene ukrepe.

Tudi na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije so sprejeli določene ukrepe. "Zaradi zagotovitve varnosti zavarovanih oseb in zaposlenih v povezavi s povečano pojavnostjo okužb dihal v Sloveniji in trenutno epidemiološko situacijo v Evropi in svetu zavarovane osebe naprošamo, da omejijo svoje obiske  ter zadeve v zvezi z urejanjem zavarovanja in uveljavljanja drugih pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja urejajo zlasti preko spletne strani www.zzzs.si," sporočajo in dodajajo, da se z današnjim dnem skrajno omejujejo fizični stiki s strankami na vseh lokacijah poslovanja. To je v Murski Soboti, Gornji Radgoni, Lendavi in Ljutomeru. Nujne vloge bodo sprejemali na vhodu v poslovne prostore ob posamičnem vstopu, stranke pa naj se oglasijo le, če nimajo znakov okužbe dihal. Za vse ostalo poslovanje naprošajo, da se stranke poslužujejo telefona, e-pošte, navadne pošte in poštnega nabiralnika. 

"S ponedeljkom, 16.03.2020, zapiramo poslovne prostore izpostav v Gornji Radgoni, Lendavi in Ljutomeru. Sedež območne enote v Murski Soboti ostaja odprt in posluje po zgoraj navedenih usmeritvah," tako vodstvo ZZZS Območne enote Murska Sobota. 

upravne-enote potek-dela koronavirus