vestnik

Portal Bolha v času epidemije s tržnico za naročanje pridelkov na dom

STA, 19. 3. 2020
Timotej Milanov
Oglasni spletni portal Bolha.com je vzpostavil spletno tržnico, prek katere se lahko prebivalci povežejo s pridelovalci lokalne hrane in sveža živila naročijo na dom.
Aktualno

Oglasni spletni portal Bolha.com je vzpostavil tržnico, prek katere se lahko prebivalci povežejo s pridelovalci lokalne hrane in sveža živila naročijo na dom. S tem želijo pomagati tako gospodarstvu kot prebivalcem v času epidemije koronavirusa, ko so odsvetovani bližnji stiki, so danes sporočili iz družbe.

Kot so zapisali, v situaciji, v kateri smo se znašli vsi, spodbujajo gospodarstvo in dajejo manjšim pridelovalcem, ki bodo najbolj na udaru, orodje za prodajo, hkrati pa ljudem omogočajo, da pridejo do svežih domačih pridelkov, ne da bi za to zapustili svoj dom.



Vse pridelovalce pozivajo, naj objavijo svojo ponudbo in tako lažje stopijo v stik s potrošniki.
"Mreža dostave je sicer omogočena po celotni Sloveniji, kljub temu pričakujemo, da bo največ prevzemov znotraj Ljubljane," je povedal Uroš Žajdela iz Bolha.com.


Pri portalu priporočajo, da predaja živil poteka čim bolj varno. Pozivajo, da se upoštevajo vsa trenutna priporočila. Priporočljivo je, da se paketi prevzamejo brez osebnega stika ter da se kupci z dostavljavci dogovorijo, da paket odložijo na vidno, vnaprej dogovorjeno mesto. Prav tako pozivajo, da prodajalci in kupci sledijo priporočilom glede plačila in da se plačilo izvede na račun dostavnega podjetja ali pridelovalca.

"Ob tako organizirani dostavi se bo še lažje izogniti trgovinskim centrom in trgovinam ter upoštevati jasna priporočila, da ostanemo doma," še pravijo pri portalu in v skrbi za okolje pridelovalce pozivajo, naj, če je to mogoče, živila zapakirajo v škatle, ne v plastično embalažo.

podjetja internet potrošniki hrana koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi