vestnik

To so prejemniki priznanj in plaket v Občini Radenci

Vestnik, 22. 6. 2021
Rade Bakračević
Bea Baboš Logar
Aktualno

V Radencih so ob občinskem prazniku podelili priznanja in plakete zaslužnim ter uspešnim občanov za leto 2020.

Plaketo z listino in zlatim grbom je prejela Bea Baboš Logar, ki aktivno deluje na področju literature in skrbi za ohranjanje kulture ter kulturne dediščine v našem kraju. Pred kratkim je izdala tudi novo knjigo z naslovom »Panonska melanholija, Cvetkovi, abecedarij nostalgije«, kjer podobno kot v svojih prejšnjih delih »Grlica«, »Mala ulica« in »Spominke«, opisuje nekdanje življenje v Pomurju.

"Gospa Bea je izjemno čuteč človek, njena velika ljubezen pa ni samo književnost, ampak so tudi živali. Tako s svojim delovanjem ne skrbi samo za ohranjanje kulture v našem kraju, temveč tudi za raven sočutja do vsega živega," so zapisali v obrazložitvi.

Nagrado občine Radenci za področje izobraževanja je prejela Martina Ivanuša, ki je v letu 2020 uspešno zaključila študij in pridobila naziv magistrica umetnostne zgodovine in magistrica profesorica angleščine.

priznanja-občine-radenci, stanislav-dervarič
Rade Bakračević
Martina Ivanuša

Posebno priznanje za hrabro dejanje

Župan pa je podelil tudi posebno priznanje za hrabro dejanje rešitve  človekovega življenja Stanislavu Dervariču, ki je v mesecu decembru, na predbožični dan, brez oklevanja oblečen skočil v mrzlo vodo in iz potapljajočega se avtomobila rešil človeka.

priznanja-občine-radenci, stanislav-dervarič
Rade Bakračević
Stanislav Dervarič

radenci priznanja-občanom stanislav-dervarič bea-baboš-logar