vestnik

Poslanica škofa Štumpfa: Dete v jaslicah je naš Rešitelj

Peter Štumpf, murskosoboški škof katoliške cerkve, 25. 12. 2021
Jure Zauneker
"Dete v jaslicah je Rešitelj, ki prežene sleherno temo nevednosti in hudobije in nam prižiga upanje."
Aktualno

Božič nas ne more prepustiti temi nevednosti o tem, kdo smo in kam gremo. Smo bratje in sestre v Kristusu in zato sinovi in hčere življenje ljubečega Boga, ki nam je namenil neskončnost bivanja pri sebi.

Prava luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, ki pride na svet, naš Gospod Jezus Kristus, si je iz Device Marije privzel telo in postal naš spremljevalec k Očetu v nebesih. On je Beseda, ki jo Cerkev oznanja, da bi na tej poti po njej vsi imeli življenje v obilju.

Dete v jaslicah je Rešitelj, ki prežene sleherno temo nevednosti in hudobije in nam prižiga upanje. Zaradi njegovega usmiljenja smo vsi vredni, da živimo: rojeni in še nerojeni, zdravi in bolni, mogočni in šibki, pogumni in plahi, verni in neverni, pa tudi miroljubni in nemirni.

Usmiljenje Deteta v jaslicah odpravlja razlike med nami in nas napolnjuje s spoznanjem o Bogu. To nas nagiba k spremembam – ne v grožnjah in nasilju, temveč v pravičnosti in ljubezni drug do drugega.

Božič nas zato ne more prepustiti temi nevednosti o tem, kdo smo in kam gremo. Smo bratje in sestre v Kristusu in zato sinovi in hčere življenje ljubečega Boga, ki nam je namenil neskončnost bivanja pri sebi.

Vsem prebivalcem Slovenije; zamejcem in tistim, ki živite v tujini; bratom in sestram v Evangeličanski in Pravoslavni cerkvi in tudi pripadnikom drugih ver; še posebno pa bolnim in trpečim, brezdomcem in brezpravnim, prestrašenim in jokajočim izrekamo škofje svojo sočutno bližino in v molitvi na vas kličemo Božjo pomoč. Naj vam bodo blagoslovljeni in tolažilni božični prazniki. V novem letu želimo več medsebojne povezanosti in želje, da bi iskali to, kar nas povezuje in nam prinaša skupno dobro.

peter-štumpf poslanica božič
Kaj zdaj berejo drugi