vestnik

Pošta Slovenije v Murski Soboti gradi nov logistični center

STA, 14. 9. 2020
Igor Napast
Pošta Slovenije v Murski Soboti gradi nov logistični center
Aktualno

Pošta Slovenije v Murski Soboti gradi nov logistični center, saj se sedanji v središču mesta že nekaj časa sooča s prostorsko stisko. Ker so zaradi občutne rasti paketnih in logističnih storitev prostori postali premajhni, na novo pa morajo urediti tudi dostop, so se odločili za 2,5 milijona evrov vredno naložbo v novogradnjo izven mesta.

Nova lokacija logistične pošte bo na Bakovski ulici, kjer je družba v državni lasti že bila lastnik zemljišča, hkrati pa bo center stal v neposredni bližini avtoceste, kar jim omogoča dobre prometne povezave. Kot so pojasnili na Pošti, zaključek gradnje in selitev na novo lokacijo načrtujejo v drugem četrtletju naslednjega leta.

Nova pošta, ki bo obsegala dobrih 1300 kvadratnih metrov, bo poleg logističnih storitev za pomursko regij izvajala tudi dostavo pisemskih in paketnih pošiljk za mesto in bližnjo okolico, v njej pa ne bo okenc za neposredno delo z uporabniki poštnih storitev. Ta bodo uporabnikom še naprej na voljo na pošti v mestu.

f7423bea005d46484dada646f65ad34b
Igor Napast
Pošta Slovenije v Murski Soboti gradi nov logistični center

Pretovorna pošta v Murski Soboti je ena od petih regijskih tovrstnih pošt v državi, poleg tistih v Celju, Šenčurju pri Kranju, Kopru in Novi Gorici. Distribucijo logističnega tovora sicer trenutno izvajajo iz 41 lokacij po državi, dolgoročno pa nameravajo zmanjšati število teh lokacij na 15, med katerimi je tudi ta v Murski Soboti.



Distribucijo bodo od tam izvajali po vsej pomurski regiji, kjer je preko 41.000 gospodinjstev in več kot 4300 podjetij oziroma samostojnih podjetnikov. Izvajanje paketnih in pisemskih storitev pa bodo izvajali v Murski Soboti in Tišini, kjer je več kot 8500 gospodinjstev in več kot 1200 podjetij ter samostojnih podjetnikov.

Na novi logistični pošti bo v začetku zaposlenih predvidoma 42 ljudi. Tja bodo preselili celoten oddelek dostave in nekaj tistih, ki zdaj opravljajo delo za okenci na mestni pošti, zato zaenkrat novih zaposlitev ne načrtujejo, vsekakor pa nameravajo glede na rast storitev v prihodnje povečevati števila zaposlenih.

investicije pošta logistični-center