vestnik

Pot do Fazanerije bo deležna obnove. Kakšna dela se bodo izvajala?

Vestnik.si, 24. 8. 2022
MOMS
Zoran Hoblaj in Tomislav Zrinski sta podpisala pogodbo.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota in javno podjetje Komunala sta sklenila gradbeno pogodbo za ureditev dostopne ceste do stadiona Fazanerija.

V sklopu investicije se bo urejala lokacija od mosta čez Mali Dobel do urejenih parkirišč pri stadionu. Odstranil se bo asfalt in obnovila podlaga obstoječe ceste z razširitvijo, kar bo omogočalo potek dvosmernega prometa, uredil se bo pločnik in javna razsvetljava, razširil se bo prepust pred Malega Dobla ter peš povezave, asfaltirala se bodo parkirišča, obnovil se bo vodovod in kanalizacija pri obstoječih objektih, prav tako se bo zasadilo 23 dreves in več grmovnic. 



Vrednost del znaša dobrih 353 tisoč evrov, financirana pa bodo iz občinskega proračuna. Za izvedbo del je predviden stodnevni rok, dela pa naj bi se končala v prvi polovici decembra 2022. "Z ureditvijo ceste do stadiona Fazanerija bo tako omogočen normalen dvosmerni promet, primeren tudi za avtobuse. Istočasno bodo urejene in povezane pešpoti za uporabnike Fazanerije in obiskovalce tekem, ki bodo opremljene s sodobno javno razsvetljavo," pravijo na Mestni občini Murska Sobota. Dodajajo, da se bo uredilo tudi večje število parkirišč, s primernim odvodnjavanjem v Mali Dobel, s čimer se ne bo dodatno obremenjevalo mešanega kanalizacijskega sistema. 

MOMS ureditev-poti fazanerija
Kaj zdaj berejo drugi