vestnik

V Pomurju trinajst okuženih, prvi primer na Goričkem

Vestnik.si, STA, 24. 3. 2020
Niko Časar
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V Pomurju trenutno trinajst potrjenih okužb s koronavirusom.

V Pomurju trinajst okuženih 

Na NIJZ so danes do 10. ure sporočili 480 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega 168 iz osrednjeslovenske, 89 iz savinjske, 60 iz jugovzhodne Slovenije, 47 iz podravske, 31 iz gorenjske, 19 iz koroške, 16 iz primorsko-notranjske, 13 iz pomurske, 12 iz obalno-kraške, sedem iz zasavske ter po šest iz goriške in posavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov.
Največ obolelih je v starostni skupini med 25 in 34 let (96), sledijo stari od 45 do 54 let (91). Do ponedeljka opolnoči so na okužbo s sars-cov-2 testirali skupno 14.870 oseb, podatkov o številu danes testiranih pa še ni.

Okužbe v Pomurju:

Beltinci 1

Kobilje 1

Kuzma 1

Tišina 1

Ljutomer 2

Lendava 2

Veržej 3

Murska Sobota 2

Četrta žrtev koronavirusa?

"V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je danes v visoki starosti umrla stanovalka z več pridruženimi kroničnimi boleznimi, pri kateri je bila potrjena tudi okužba s COVID-19. Trenutno je okužba potrjena pri 24 stanovalcih in 6 zaposlenih," so zapisali na šmarski občini. 

Osem jih je na intenzivni negi

Na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana imajo danes po besedah predstavnice Tadeje Kotar hospitaliziranih 39 bolnikov z okužbo z novim koronavirusom, od tega jih je osem v intenzivni enoti. Število bolnikov v intenzivni enoti ostaja enako kot v ponedeljek, skupno število bolnikov s covid-19 pa je večje za sedem oseb.

Raste tudi število hospitaliziranih bolnikov z okužbo z novim koronavirusom v UKC Maribor, pri čemer je en več v intenzivni enoti. Trenutno imajo 13 hospitaliziranih bolnikov s covid-19, od tega so zdaj že trije v intenzivni enoti. Dan prej je bilo hospitaliziranih 11 bolnikov, od tega sta bila dva v intenzivni enoti.

Še vedno pa se zmanjšuje število zaposlenih v UKC Maribor, ki so zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov preventivno v domači izolaciji. Takšnih je trenutno 67, nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih ne zaznavajo, so danes sporočili iz tega kliničnega centra.

Po svetu je potrjenih 396.035 okuženih, 17.247 mrtvih in 103.748 ozdravljenih.