vestnik

V Pomurju potrjenih 72 okužb, največ v Ljutomeru

Vestnik/STA, 3. 4. 2020
Niko Časar
V pomurski regiji 72 potrjenih primerov.
Aktualno

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v pomurski regiji že 72 potrjenih primerov okužbe s koronavirusom, največji porast so zabeležili v občini Ljutomer.

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji je v četrtek poraslo za 37 na 934, število testiranih se je povečalo za 1064 na 25.921, je prek družbenega omrežja Facebook sporočil premier Janez Janša. Število hospitaliziranih se je medtem zmanjšalo za sedem na 112. Za okužbo so včeraj umrli štirje ljudje, kar je največ doslej v enem dnevu. Skupaj je tako smrtnih žrtev v državi 20.

Po dozdajšnjih podatkih je v pomurski regiji 72 potrjenih primerov okužb z virusom. V primerjavi z včerajšnjimi podatki se je število okuženih najbolj povečalo v ljutomerski občini na 46 (včeraj 38). Med pomurski občinami po številu potrjenih okužb sledijo občina Lendava (6), Veržej (5), Puconci (5), po en primer beležijo v občinah Beltinci, Dobrovnik, Črenšovci, Murska Sobota, Odranci, Šalovci, Tišina, Turnišče, Kobilje in Kuzma.

Podatkov o morebitnih novih smrtnih žrtvah med okuženimi z novim koronavirusom ni navedel. V sredo je bilo ob koncu dneva skupno število umrlih zaradi novega koronavirusa 16.

Vlada je sicer že v četrtek v informaciji za sredo navajala podatek o 112 hospitaliziranih in 29 osebah na intenzivni negi. 

Število hospitaliziranih bolnikov je glede na četrtek poraslo za pet, število oseb na intenzivni terapiji pa za enega bolnika.

koronavirus epidemija število