vestnik

Potrošnik živi le še v spominih. Kako naprej?

Rok Šavel, 14. 11. 2021
Marina Vrbnjak
Nekoč domovanje murskosoboškega trgovskega podjetja je zdaj v pričakovanju novega življenja.
Aktualno

Z gradnjo Mercatorjevega trgovskega centra v Murski Soboti je povezano kranjsko podjetje Iskra Impuls, ki je v večinski lasti Anteja Bračića. Iskra Impuls naj bi zgradila trgovino in jo nato oddala v najem trgovski družbi.

Mercator je končal sanacijo območja v središču Murske Sobote, kjer je nekoč domovala uprava trgovskega podjetja Potrošnik s skladiščem in dvema prodajalnama. Na tem območju bo predvidoma do leta 2024 zrastel Mercatorjev trgovski center, velik 4350 kvadratnih metrov. Poleg samopostrežne trgovine je predvidena ureditev 130 parkirnih mest, zunanjih zelenih površin, površin za pešce in kolesarje ter otroškega igrišča.

potrošnik, gradbišče, murska-sobota
Marina Vrbnjak
Sanacija je končana.

Na voljo bo tudi več najemniških lokalov. Pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja mora murskosoboška občina še spremeniti prostorski akt za območje gradnje, saj je to zahtevalo ministrstvo za okolje in prostor. Gre za kompleksen postopek, mestna uprava je konec septembra izdala sklep o pripravi predmetnega prostorskega akta, ki bo sprejet predvidoma v drugi polovici naslednjega leta. Z gradnjo Mercatorjevega trgovskega centra v Murski Soboti je povezano kranjsko podjetje Iskra Impuls, ki je v večinski lasti Anteja Bračića. Iskra Impuls naj bi zgradila trgovino in jo nato oddala v najem trgovski družbi.

potrošnik, gradbišče, murska-sobota
Marina Vrbnjak
Sanacija je končana.

potrošnik murska-sobota trgovina