vestnik

Poziv regiji za prazne bolnišnice in polne stadione: Bodi prvak, cepi se!

Vestnik, 7. 6. 2021
NŠ Mura
Skupna akcija ZD Murska Sobota in NŠ Mura
Aktualno

Zdravstveni dom Murska Sobota in državni prvaki NŠ Mura s sloganom BODI PRVAK, CEPI SE! pozivajo Pomurke in Pomurce, da se pridružijo skupnemu boju proti COVID-19 in se cepijo.

Pomurska regija za ostalimi slovenskimi regijami zaostaja v deležu cepljenih prebivalcev. Delež cepljenih z vsemi odmerki cepiva proti COVID-19 v Pomurju, po podatkih NIJZ, predstavlja danes, 7. junija 2021, 19,9 %, kar je manj od slovenskega povprečja in najmanj med vsemi slovenskimi statističnimi regijami.

"Verjamemo, da so vrhunski športniki - državni prvaki v nogometu, z lastnim vzorom in dejanji, pokazali, da se odgovornost za skupno dobro začne pri vsakem posamezniku. Z namenom obveščati o pomembnosti cepljenja, smo ZD Murska Sobota in igralci NŠ Mura pripravili skupno akcijo," je povedal Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura.

cepljenje, nš-mura
NŠ Mura
Skupna akcija ZD Murska Sobota in NŠ Mura

Zdravstveno osebje ZD Murska Sobota je cepljenje nogometašev NŠ Mura izvedlo na stadionu Fazanerija. "Cepljenje nam bo vsem omogočilo bolj normalno življenje, tudi obiskovanje nogometnih tekem. Želimo si praznih bolnišnic in polnih stadionov," je še zapisal.

cepljenje, nš-mura
NŠ Mura
Skupna akcija ZD Murska Sobota in NŠ Mura

nš-mura cepljenje covid-19