vestnik

(PRAVDA ZA ZEMLJO) Sodišče zaslišalo Magyara in 7 prič, sklep bo izdalo po pošti

Vestnik.si, 8. 12. 2021
Arhiv Slavka Krpiča
Slika je simbolična.
Aktualno

Na okrajnem sodišču v Lendavi KG Lendava zaradi motenja posesti toži Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov.

Hotiški kmetje so marca začeli orati zemljo v Benici, ki jim jo je v skupni velikosti 83 hektarjev na osnovi arbitražnega sporazuma in zaradi izgubljenih zemljišč dal v zakup Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov (SKZG). Z namenom, da zemljo obdelajo, so istočasno tja prišli s stroji tudi traktoristi, ki jih je na delo napotilo Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava, kateremu pa SKZG ni podaljšal zakupne pogodbe. Ta se je iztekla konec decembra lani.

Zaradi nastale situacije je posredovala celo policija, dogodek pa se je končal tako, da so se delavci KG Lendava umaknili. Jožef Magyar, član uprave in solastnik KG Lendava, je takrat napovedal, da bo spor s SKZG prišel na sodišče. Prva tožba bo tožba zaradi motenja posesti in tako naprej, je še dejal Magyar.

V ponedeljek je na okrajnem sodišču v Lendavi potekala glavna obravnava, povezana z omenjenim dogodkom in tožba KG Lendava zoper SKZG zaradi motenja posesti. Kot so za Vestnik.si pojasnili na lendavskem okrajnem sodišču, se je glavna obravnava zaključila: »Sklep o motenju izide pisno. Na glavni obravnavi je bil izveden celoten dokazni postopek, vključno z zaslišanjem zakonitega zastopnika tožeče stranke in sedmih prič.«

Preberite tudi: Matoz v ozadju razrešitve Irene Majcen zaradi spora s KG Lendava?

kg-lendava skzg tožba motenje-posesti