vestnik

(PRAVDA ZA ZEMLJO) Jožef Magyar, ki ga je zastopal odvetnik Franci Matoz, izgubil tožbo za zemljo v Benici

Majda Horvat, Andrej Bedek, 13. 1. 2022
J. K.
Slika je simbolična.
Aktualno

Na okrajnem sodišču v Lendavi se je končala tožba KG Lendava, ki je zaradi motenja posesti tožilo Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov. Sklep še ni pravnomočen.

Na Okrajnem sodišču Lendava se je končala pravda, v kateri je Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava zaradi motenja posesti tožilo Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov (SKZG) Republike Slovenije. Kot je za Vestnik.si povedal Bojan Bočkorec, predsednik okrajnega lendavskega sodišča, je sodišče tožbeni zahtevek KG Lendava zavrnilo. Sklep sicer še ni pravnomočen.

KG Lendava je na sodišču zastopala odvetniška pisarna Matoz iz Kopra, sicer bolj znana po odvetniku Franciju Matozu, sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije pa je zastopala odvetniška pisarna Zakonjšek iz Ljubljane.

Kot smo že poročali, so hotiški kmetje marca lani začeli orati zemljo v Benici, ki jim jo je v skupni velikosti 83 hektarjev na osnovi arbitražnega sporazuma in zaradi izgubljenih zemljišč dal v zakup SKZG. Z namenom, da zemljo obdelajo, so istočasno tja prišli s stroji tudi traktoristi, ki jih je na delo napotilo KG Lendava, kateremu pa SKZG ni podaljšal zakupne pogodbe za omenjene parcele. Najemna pogodba se je namreč iztekla konec decembra 2020.

jožef magyar
Majda Horvat
Jožef Magyar

Zaradi nastale situacije je marca 2021 posredovala celo policija, dogodek pa se je končal tako, da so se delavci KG Lendava umaknili. Jožef Magyar, član uprave in solastnik KG Lendava, pa je takrat napovedal, da bo spor s SKZG prišel na sodišče.

Preberite tudi: Matoz v ozadju razrešitve Irene Majcen zaradi spora s KG Lendava? 

zemlja benica franci-matoz tožba lendava jožef-magyar