vestnik

(PRAZNIK OBČINE GRAD) Častni občan je prvi župan Daniel Kalamar

A. N.R.R., 10. 8. 2021
Arhiv Občine Grad
Prejemniki občinskih priznanj 2021
Aktualno

Tudi letošnje praznovanje občinskega praznika Občine Grad, ki bi naj bilo namenjeno slehernemu občanu, zaradi epidemije niso mogli obeležiti tako, kot so si želeli, so se pa zato na slavnostni seji v ožjem krogu spomnili minulih dosežkov in načrtov za naprej ter tudi 30-letnici samostojne in neodvisne Slovenije.

Kot je izpostavila županja Cvetka Ficko so v minulem obdobju v občini največji delež proračuna namenjen cestni in komunalni infrastrukturi, kar se bo izvajalo v drugi polovici leta. Ob tej je občane nagovorila, da vsi skupaj ustvarjajo možnosti za razvoj in prepoznavnost naše občine, in zaželela, da jih pri tem vodi pogum in spoštljiv medsebojni odnos. "Skupne moči, skupno delo in medsebojno zaupanje so dobre podlage za uspešno delo," je še povedala.

Županja Cvetka Ficko
Arhiv Občine Grad
21. Občinski praznik občine Grad

Ob občinskem prazniku so se zahvalili tudi posameznikom, ki s svojim delom in trudom soustvarjajo razvoj občine. Prvemu županu samostojne občine Grad Danielu Kalamarju so podelili naziv častnega občana, kot so zapisali v utemeljitvi je v šestnajstih letih županovanja pomembno prispeval k razvoju in prepoznavnosti Občine Grad. V njegovih štirih mandatih so bili zasnovani in uresničeni številni pomembni projekti po občini, hkrati pa si je prizadeval za ohranjanje tradicije in ustvarjalnosti na področju kulture in turizma.

E13A8866
Arhiv Občine Grad
Zdajšnja županja Cvetka Ficko in prvi župan samostojne občine Grad Daniel Kalamar.

Uspešni osnovnošolci
Arhiv Občine Grad
Uspešni osnovnošolci Občine Grad.

Podelili so tudi pet občinskih plaket, in sicer Štefaniji Bohar za njeno ustvarjalnost in ohranjanje kulturne dediščine, Silvestru Dervariču za prispevek pri razvoju vasi Kruplivnik, Dragu Kuzmiču za prizadevno delo v več društvih v Motovilcih, doživljajskemu parku Vulkanija ter tekmovalni ekipi Člani A PGD Motovilci, ki so leta 2019 postali regijski prvaki, priznanje občine pa je prejela gostilna Bežan Žökš od Grada, ki ohranja avtohtone goričke jedi. Nagradili so tudi najuspešnejše učence, dijake, med njimi tudi zlato maturantko ter izpostavili perspektivne športnike.      

Perspektivni športniki za leto 2021
Arhiv Občine Grad
Perspektivni športniki za leto 2021.

Vi ste eni tistih, ki misel o malih delih z veliko ljubezni širite v naši skupnosti, zaradi vas in vam podobnih posameznikov je naša občina prijeten kraj za življenje, kjer se trudimo, da bi duh čim večkrat presegel vse drugo, pa se je nagrajencem zahvalila tudi Mihaela Žökš, iz občinske uprave.

občinagrad občinski-praznik cvetka-ficko daniel-kalamar