vestnik

(PREDČASNO GLASOVANJE) Sedem pomurskih občin bo župana dobilo v drugem krogu. Preverite, kje lahko predčasno glasujete

Vestnik.si, 29. 11. 2022
vestnik.si
V sedmih pomurskih občinah bo v nedeljo potekal drugi krog lokalnih volitev.
Aktualno

V nedeljo bo v sedmih pomurskih občinah potekal drugi krog lokalnih volitev. Zbrali smo podatke, kje lahko v teh dneh oddate svoj glas, če boste na dan volitev zasedeni.

V Občini Gornja Radgona se za županski stolček potegujeta David Roškar in Urška Mauko Tuš. Predčasno glasovanje bo potekalo danes, jutri in v četrtek, in sicer v veliki sejni sobi občine. Glas lahko oddate vsak dan med 7. in 19. uro. 


V Občini Lendava bo župan postal Janez Magyar ali Ivan Koncut. Predčasno boste lahko občani svoj glas oddali v četrtek med 7. in 19. uro v bivših prostorih Rdečega križa v Lendavi. Takrat bodo tudi naknadne volitve v svet Krajevne skupnosti Kapca in Dolina pri Lendavi. 


Tudi Mestna občina Murska Sobota bo v nedeljo dobila novega župana. V drugi krog sta se uvrstila Andrej Mešič in Damjan Anželj. Za volivce, ki bodo na dan volitev odsotni iz kraja stalnega prebivališča, bo predčasno glasovanje potekalo danes, jutri in v četrtek v veliki sejni dvorani (Kardoševa ulica 2), med 7. in 19. uro.

Medijski hiši Večer in Vestnik danes organizirata soočenje med obema kandidatoma. Mnenja in vizijo razvoja soboške občine bosta izmenjala v Lovenjakovem dvoru v Polani ob 17. uri.


V Občini Puconci, kjer sta se v drugi krog uvrstila kandidata Uroš Kamenšek in Branko Ritlop, bodo predčasne volitve v četrtek med 7. in 19. uro v prostorih tamkajšnje občine.


Župansko funkcijo v Občini Rogašovci bo zasedel ali Rihard Peurača ali Martin Ficko. Tudi v tej občini bo predčasno glasovanje potekalo v četrtek med 7. in 19. uro, in sicer na občinski upravi, v sejni sobi. 

V Občini Sveti Jurij ob Ščavnici bodo volivci odločali med Andrejem Vrzelom in Antonom Slano. Glas lahko občani predčasno oddajo jutri med 7. in 19. uro v nekdanji občinski stavbi, na naslovu Ulica Bratka Krefta 14. 


Drugi krog lokalnih volitev bo tudi v Občini Veržej, kjer bodo volivci izbirali med Rastkom Škrjancem in Dragom Legenom. Predčasno glasovanje bo potekalo jutri med 7. in 19. uro na sedežu občinske volilne komisije, na naslovu Ulica bratska in enotnosti 8. 

Spomnimo, da lahko izide prvega kroga in vse o županskih kandidatih najdete na našem zavihku https://vestnik.si/lokalne-volitve.

lokalne-volitve drugi-krog pomurske-občine