vestnik

Predsednik vlade Marjan Šarec bo slavnostni govornik v Murski Soboti 

Majda Horvat, 19. 9. 2018
Nataša Juhnov
Družbi Roto Group priznanje OZS Srebrni ceh ter sadjarskemu podjetju ter kmetiji Martin Ficko Zlata medalja na sejmu Agra.
Aktualno

Murskosoboški obrtniki praznujejo 50 let organiziranega delovanja in pripravljajo slovesnost ter razstavo o zgodovinskem razvoju obrtništva. Čestitke družbi Roto Group za Srebrni ceh in kmetiji Ficko za Zlato medaljo.

V prostorih murskosoboške obrtno podjetniške zbornice je potekala tiskovna konferenca, na kateri je Vlado Mandič, predsednik območne stanovske organizacije obrtnikov, v imenu članov čestital Štefanu Pavlinjeku, direktorju družbe Roto Group, za priznanje Srebrni ceh. Tega je podjetju podelila v sklopu 51. sejma MOS Obrtna zbornica Slovenije, in sicer za polietilenski čoln Ibiza 450 S. Prav tako je čestital Brigiti Čufar in sadjarskemu podjetju ter kmetije Martin Ficko, s. p., iz Rogašovec, ki je na sejmu AGRA prejelo Zlato medaljo za naravni sok iz kutin.



Mandič je predstavil tudi dogodke, ki jih pripravljajo ob praznovanju 50. obletnice delovanja Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota. Osrednja slovesnost bo prihodnji petek v Gledališču Park Murska Sobota, kjer bo slavnostni govornik Marjan Šarec, predsednik vlade. Pripravljajo tudi razstavo fotografij, zanimivih dokumentov in orodij, ki govorijo o zgodovinskem razvoju obrti, in ki jo bodo odprli prav tako prihodnji petek v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota,na ogled pa bo do 3.oktobra.

3ca9308d056787ac1e8ad0a146928aa3
Nataša Juhnov
Vlado Mandič napovedal slovesnot ob 50. obletnici organiziranega delovanja obrtnikov v okviru Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota.


Fickovi imajo sadjarsko kmetijo že 14 let in ves ta čas so tudi člani stanovskega združenja, saj je zbornično delovanje pomembno in jih podpira pri poslovanju. Pred nekaj leti jim je uspelo na kmetiji na področju kulinarike z inovativnimi izdelki prestopiti mejo običajnega, dejavnost pa so zdaj tudi razširili z opravljanjem storitev predelave sadja in poljščin še za druge. Sami izdelujejo 20 vrst marmelad, različne sokove, likerje in žganja. "Za nas je pomembno, da iz tega, kar zraste na našem, zahodnem delu Goričkega, ki je pogosto zapostavljeno, izvlečemo največ," je povedala Brigita Čufar.

750e86b015a12bea8392c0b6aaefb6ff
Nataša Juhnov
Brigita Čufar: "Za nas je pomembno, da iz tega, kar zraste na našem zahodnem delu Goričkega, ki je pogosto zapostavljeno, izvlečemo največ."


Družbo Roto Group sestavlja šest podjetij, ki poslujejo tudi v tujini, z več kot 450 zaposlenimi, trg za izdelke pa imajo na vseh celinah sveta. Rast podjetja temelji na razvoju novih izdelkov, saj vsak teden ponudijo kupcem po dva nova izdelka. Eden zadnjih, ki je deležen velike pozornosti na področju navtike, je polietilenski trislojni čoln, ki mu poznavalci priznavajo kakovost pri izdelavi in presežnost pri lastnostih. "Ponosen sem, da s teh prekmurskih ravnic pride izdelek globalnega pomena in v katerega je vloženo največ slovenskega, prekmurskega znanja," je povedal Štefan Pavlinjek. Poudaril je, da so mladi kolektiv in da je pomembno, da mladi svojo energijo in znanje vlagajo doma in ne odhajajo v Avstrijo. "Z mlado generacijo smo zelo zadovoljni in jih tudi spodbujamo, štipendiramo in dodatno izobražujemo, ker nam je želja, da smo Prekmurci uspešni in da ne prodajamo samo delo pridnih rok, ampak da prodajamo tudi znanje," je še dejal Pavlinjek. Napovedal je še, da bodo na trgu zelo kmalu predstavili tudi nov, električni čoln.

6d7c209f91fe7454c7cb5927387d0839
Nataša Juhnov
Štefan Pavlinjek: "Ponosen sem, da s teh prekmurskih ravnic pride izdelek globalnega pomena in v katerega je vloženo največ slovenskega, prekmurskega znanja."

Čoln, za katerega je družba prejela Srebrni ceh, ter pot njegovega ustvarjanja, je predstavila avtorica ideje Suzana Flisar. Poudarila je, da so ideje zelo pomembne, vendar ostanejo zgolj to, če potem inovativnega izdelka ni mogoče prodati. Njihov čoln pa se že tudi dobro prodaja.

a70300a68b0c23b32b845c4c8a519246
Nataša Juhnov
Polietilenski trislojni čolnje deležen velike pozornosti, saj mupoznavalci priznavajo kakovost pri izdelavi in presežnost pri lastnostih.

Borut Zivulovic
Premier Marjan Šarec bo slavnostni govornik na 50 letnici Obrtno-podjetniške zbornice.
obrtniki Obrtna zbornica Murska Sobota marjan šarec