vestnik

Prekmurec ponovno izbran za najuglednejšega davčnega strokovnjaka

Vestnik, 3. 12. 2019
STA
Ivan Simič.
Aktualno

Že štirinajstič so bili izbrani najuglednejši strokovnjaki z davčnega, finančnega in pravnega področja.

Največ glasov je prejel  davčni svetovalec in nekdanji direktor davčne uprave Republike Slovenije in Republike Srbije mag. Ivan Simič, sledita mu direktor Inštituta za revizijo dr. Marjan Odar in ustavni sodnik dr. Klemen Jaklič.

Že dvanajstič izbran za najuglednejšega davčnega strokovnjaka

Mag. Ivanu Simiču, ki se je rodil v Gradu na Goričkem, kasneje pa živel v Beltincih, so uporabniki portala namenili več kot 72 odstotkov glasov v kategoriji za najuglednejšega davčnega strokovnjaka in je priznanje prejel dvanajstič. V svojem govoru je poudaril, da imamo v Sloveniji sicer visoke davke, vendar nam to zagotavlja določene ugodnosti, varnost, blaginjo. Kljub temu pa si v prihodnosti želi več spoštovanja predpisov ter ustave in predvsem več znanja na davčnem področju, saj bo to pripeljalo k boljšim in hitrejšim odločitvam.
Dr. Marjan Odarki so mu uporabniki portala namenili več kot 55 odstotkov glasov, je priznanje za najuglednejšega finančnega strokovnjaka dobil že šestič. Na vprašanje o stanju znanja na finančnem področju je odgovoril, da bi bilo potrebno sistem izobraževanja konkretno spremeniti, saj trenutno manjkajo razprave o kritičnih točkah. O strokovnih zadevah je namreč potrebno razmišljati, kar pa je mogoče samo, če imamo dovolj znanja in imamo širok pogled na zadevo.
Dr. Klemen Jaklič je priznanje za najuglednejšega pravnika prejel že peto leto zapored, letos so mu uporabniki portala namenili kar 87 odstotkov glasov. Tekom okrogle mize je tudi on med drugim poudaril pomembnost izobraževanja na pravnem področju. To je po njegovem ključno za pravno državo in njeno učinkovitost. Vsi odločevalci bi morali imeti zadostno znanje, tudi s področja ustavnega prava, in težiti k ustavno skladni interpretaciji že od samega začetka postopka.

»Ugled je poslanstvo in tudi odgovornost - ne le za tisto, kar delamo danes, ampak predvsem za tisto, kar delamo za prihodnostVse to velja tudi za letošnje prejemnike priznanj, pri izboru katerih je sodelovalo več kot 40.000 registriranih uporabnikov našega portala,« je na slavnostni podelitvi priznanj v ljubljanskem Grand hotelu Union poudarila direktorica Tax-Fin-Lex ga. Zlata Tavčar.