vestnik

Prekmurje dobilo državno svetnico

Rok Šavel, 23. 11. 2022
Rok Šavel
Interese prekmurskih občin bo v državnem svetu naslednjih pet let zastopala Jasmina Opec Vöroš.
Aktualno

Jasmina Opec Vöroš je nova članica državnega sveta.

Poročali smo o volitvah v državni svet, ki bodo napočile nekaj dni po lokalnih volitvah, in kandidatih ter favoritih za izvolitev v neformalni drugi dom slovenskega parlamenta. Kot smo napovedovali, je bila izrazita favoritka za članico državnega sveta nekdanja poslanka in soboška podžupanja, ki je v zadnjih dveh letih opravljala več funkcij na različnih ministrstvih, nazadnje je bila v vodstvu urada za demografijo, ki pa ga je vlada Roberta Goloba ukinila, zaposleni pa so bili premeščeni na urad za migracije. To se je tudi uresničilo.


PREBERITE ŠE:


(SKRITE VOLITVE) Je v Prekmurju bitka za državni svet že končana?


Kdo bo državni svetnik na drugi strani Mure? Boj veliko bolj napet kot v Prekmurju


Na volilnem zvoru za volitve člana državnega sveta - predstavnika lokalnih interesov v volilni enoti 11, ki zajema 19 prekmurskih občin (Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Šalovci Tišina, Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Lendava, Odranci, Turnišče in Velika Polana) in je potekal v sejni sobi murskosoboške občine, so namreč elektorji iz navedenih občin izvolili novo članico državnega sveta.

jasmina-opec-vöroš, damijan-zrim, državni-svet
Rok Šavel
Interese prekmurskih občin bo v državnem svetu naslednjih pet let zastopala Jasmina Opec Vöroš. Na fotografiji s poslancem Damijanom Zrimom, ki je bil eden izmed elektorjev.

To je postala Jasmina Opec Vöroš, ki je tako premagala protikandidata Marjana Kardinarja in Marjana Maučeca, dosedanjega državnega svetnika. Na tajnih volitvah je dobila 11 glasov, Kardinar in Maučec pa oba po 8.

Na drugi strani reke Mure, v volilni enoti 8, ki zajema tudi prleško-štajerske občine, pa je uspelo županu Svete Trojice v Slovenskih goricah Davidu Klobasi. Novopečeni državni svetnik je prejel 7 elektorskih glasov, Branko Šumenjak 6, radenski župan Roman Leljak pa je dobil 4 elektorske glasove.

državni-svet jasmina-opec-vöröš izvolitev
Kaj zdaj berejo drugi