vestnik

Prekmurka imenovana za državno sekretarko na ministrstvu za zdravje

Vestnik, STA, 26. 6. 2020
Maja Kaučič
Farkaš Lainščakova je bila doslej zaposlena v Splošni bolnišnici Murska Sobota kot višja zdravnica specialistka, odgovorna za vodenje raziskovalne in izobraževalne dejavnosti,
Aktualno

Jerneja Farkaš Lainščak je postala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje.

Farkaš Lainščakova je bila doslej zaposlena v Splošni bolnišnici Murska Sobota kot višja zdravnica specialistka, odgovorna za vodenje raziskovalne in izobraževalne dejavnosti, so zapisali v sporočilu po seji vlade. Leta 2005 je diplomirala iz medicine, leta 2009 doktorirala iz biomedicine in leta 2010 postala specialistka javnega zdravja. Kot zdravnica sekundarijka je delovala na kliničnem oddelku za žilne bolezni v UKC Ljubljana, v Zavodu za zdravstveno varstvo Celje pa kot specializantka. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje je delovala kot nacionalna ekspertka za področje javnega zdravja. Za svoje dosedanje delo je prejela številne nagrade in priznanja, med drugim priznanje Zdravniške zbornice Slovenije za medicinski dosežek leta 2018 pomurske regije.

ccb1ebe06cde1a37d2991a3ff283b4c0
Nataša Juhnov
Jerneja Farkaš Lainščak skupaj z možem in zdravnikom Mitjo Lainščakom.

Jerneja Farkaš Lainščak je tudi predsednica slovenske mreže za promocijo zdravja v bolnišnicah in članica mnogih domačih in mednarodnih organizacij. Pri svojem delu je bila vključena v strokovno in raziskovalno delo na več področjih in je mentorica mladim raziskovalcem in recenzira pomembne mednarodne znanstvene publikacije.

jerneja-farkaš-lainščak sbms državna-sekretarka