vestnik

Prekmurski derbi: Mura izločila Beltince

Tomo Köleš, 9. 5. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

V četrtfinalu pokala MNZ Murska Sobota je Mura v Fazaneriji premagala Lušt Beltince visoko s 4 : 0 (1 : 0), čeprav je tri zadetke dosegla šele v zadnje pol ure. 

Mura - Lušt Beltinci 4 : 0 (1 : 0)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 220 gledalcev, sodnik: Slavko Nemet (Prosenjakovci).

Strelci: 1 : 0 Bobičanec (38), 2 : 0 Sirk (59), 3 : 0 Maruško (81), 4 : 0 Kouter (85).

Žreb je nanesel, da sta se že v 3. krogu, ki je v bistvu že četrtfinale pokala Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, srečala finalista minule sezone Mura in Beltinci. Takrat so v Beltincih slavili Sobočani šele po izvajanju enajstmetrovk, saj se je redni del končal z 1 : 1.
Tokrat so črno-beli dosegli visoko zmago, čeprav so šele po uri igre dokončno zlomili odpor Beltinčanov.Je pa bilo slavje Mure popolnoma zasluženo, saj so imeli njeni igralci neprimerno več nevarnih akcij in priložnosti pred vrati nasprotnika. V prvem delu kljub borbenosti (in številnim prekrškom) obeh ekip skoraj ni bilo strela v okvir vrat ne na eni ne na drugi strani.


Še največkrat je pri Muri poizkušal s streli iz daljave Luka Bobičanec, a so njegove žoge švigale mimo gola. Bobi pa je bil tudi prvi na tekmi, ki je streljal v okvir vrat in tako tudi dosegel zadetek. To se je zgodilo v 38. minuti, ko je kapetanu gostov Jerneju Tkalcu žogo na sredini igrišča odvzel Žan Karničnik, takoj zaposlil Luko Šušnjaro, ta pa je z desne podal na drugo vratnico, kjer se je Bobičanec otresel dveh branilcev in zabil žogo pod prečnik - 1 : 0.
Že takoj po golu so imeli "žuti" izjemno priložnost, ko je z desne strani pred vrata podal Jan Kristl, Tkalec pa je iz neposredne bližine žogo poslal mimo vrat.
Drugi polčas je prinesel veliko več živahnega dogajanja in tudi tri zadetke. Blizu izenačenja so bili Beltinčani v 58. minuti, ko je strel Kristla z daljave za malenkost zgrešil stičišče prečnika in vratnice. Boljši odgovor Mure je sledil le minuto kasneje. Nik Lorbek je pobegnil po levi strani in podal pred vrata do Roka Sirka, ki mu ni bilo težko pospraviti žoge v mrežo - 2 : 0.
Zanimivo je, da si je največji aplavz na tekmi prislužil Murin vratar Dean Šafarić, ki je v 64. minuti po prostem strelu Tadeja Apatiča z glavo naprej poletel po zraku iz gola in s pestmi odbil žogo. Nasploh je Šafarić v tem srečanju deloval veliko bolj zanesljivo in odločno kot njegov kolega Kristijan Matoševič v zadnjih domačih prvenstvenih tekmah.


V 73. minuti so imeli gostje najlepšo priložnost, ko je Mitja Mauko odvzel žogo Arpadu Vašu, krenil sam proti vratom in streljal, Šafarić pa je žogo odbil z nogo. Kazen za zgrešeno priložnost je sledila v 81. minuti, ko si je po podaji Karničnika žogo nastavil Matic Maruško in zadel desno vratnico, od katere se je žoga odbila v daljši kot gola - 3 : 0. V 84. minuti je v lepi akciji Mure vratnico zadel tudi Vaš, minuto kasneje pa je končni izid postavil Nino Kouter, ki je bil tudi začetnik akcije, po kateri mu je žogo z visoko podajo vrnil Karničnik, Kouter pa jo je iz bližine samo potisnil v mrežo - 4 : 0.


Mura se je tako uvrstila v polfinale pokala MNZ Murska Sobota, z doseženimi štirimi zadetki pa si tudi povrnila samozavest pred nedeljskim prvenstvenim obračunom s sežanskim Taborom, ko bo v Fazaneriji skušala tudi teoretično potrditi uvrstitev v prvo ligo.

Mura: Šafarić, Boškovič (Kurbus, 46), Kozar kap. (Maruško, 66), Bobičanec (Kous, 46), Lorbek, Lukač, Dodlek, Karničnik, Sirk (Maroša, 70), Vaš, Šušnjara (Kouter, 66). Trener: Ante Šimundža.


Lušt Beltinci: Vöröš (Zver, 86), J. Hartman (Pavel, 86), Apatič, Kotnik (Trstenjak, 64), Šnajder, Ž. Hartman, Kristl, Ropoša, Mauko (Žerdin, 86), Tkalec kap. (Ciglarič, 46), Bertalanič. Trener: Zlatko Gabor.





mura beltinci pokal MNZ Murska Sobota 4 : 0