vestnik

Preminil je nekdanji načelnik soboške upravne enote

R. V., 14. 8. 2018
Branko Žunec
Geza Farkaš, nekdanji načelni UE Murska Sobota Fotografija Branko Žunec
Aktualno

V 70. letu se je poslovil Geza Farkaš, nekdanji šolnik, mladinski aktivist, brigadir, profesionalni politik in nekdanji načelnik Upravne enote Murska Sobota, ki jo je vodil dolgih 18 let. 

Geza Farkaš se je rodil leta 1948. Prve štiri razrede osnovne šole je obiskoval v Kančevcih na Goričkem, preostale štiri in gimnazijo pa je končal v Murski Soboti. Diplomiral je iz študija politologije na ljubljanski Fakulteti za družbene vede. V začetku kariere je kot šolnik poučeval na Osnovni šoli Šalovci, kasneje v Mačkovcih, nato pa je postal profesionalec na občinski konferenci Zveze socialistične mladine Slovenije v Murski Soboti in dobil dveletni mandat na republiški konferenci v Ljubljani.

Med leti 1995-2018 deloval na UE Murska Sobota

Leta 1978 je bil Farkaš komandant mladinske delovne akcije Goričko. Bil je tudi predsednik soboške LDS, leta 1995 pa je na podlagi razpisanega delovnega mesta pristal v uradu načelnika upravne enote Murska Sobota. V Vestnikovi rubriki Soboške legende smo Gezo Farkaša predstavili v lanskem letu, ko je spregovoril tudi o svojem delovanju na upravni enoti. Upokojeni načelnik je takrat povedal, da jim je na področju kakovosti upravnih storitev uspelo doseči tri temeljne cilje, in sicer zadovoljstvo strank in zaposlenih ter učinkovitost dela. Ponosen je bil na bronasto priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost v letu 2006, leta 2010 pa je UE prejela priznanje Zlata nit - izbor najboljših zaposlovalcev Slovenije.
Branko Žunec
Geza Farkaš (1948 - 2018). 
Geza Farkaš nekdanji načelnik UE Murska Sobota