vestnik

Prenovili in dogradili bodo DOŠ Prosenjakovci

Vestnik, 24. 5. 2021
Občina Moravske Toplice
Obnovili bodo Dvojezično osnovno šolo Prosenjakovci.
Aktualno

Občina Moravske Toplice je na javnem razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu prejela sredstva za novogradnjo in rekonstrukcijo DOŠ Prosenjakovci, in sicer v proračunskem obdobju 2021 – 2024. Za ta namen so pridobili 703 tisoč evrov oziroma 100 odstotkov neto vrednosti naložbe.

Razlog za prijavo investicijskega projekta na razpis je dotrajana stavbi šole iz leta 1981. Občina Moravske Toplice se je ob tem odločila za izvedbo popolne rekonstrukcije in dograditve obstoječe stavbe dvojezične osnovne šole. Rekonstrukcija DOŠ Prosenjakovci bo obsegala zamenjavo strojnih (ogrevanje, vodovod in kanalizacija) in elektro inštalacij ter posledično gradbeno – obrtniška dela. Izvedli bodo tudi novogradnjo pomožne večnamenske stavbe in nadstrešek terase za prvo triado. Na razpisu za izvajalca del je bilo izbrano podjetje Blisk Montaža d.o.o. iz Murske Sobote, ki bo večino del izvedlo že v letošnjih šolskih počitnicah.

Z rekonstrukcijo DOŠ Prosenjakovcih in izgradnjo manjkajočih objektov se bo omogočil nadaljnji razvoj dvojezične osnovne šole in širšega narodnostno mešanega območja Prosenjakovcev. Učencem in zaposlenim pa bo prineslo lepšo, bolj varno in zdravo okolje za učenje in delo, so še sporočili iz Občine    

doš-prosenjakovci šola investicije