vestnik

Preobrat: Konec s sejami na daljavo v ljutomerski občini

Rok Šavel, 1. 3. 2022
Vida Toš
16. seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je na sporedu 3. marca, bo vendarle potekala v sejni sobi Občine Ljutomer.
Aktualno

Županja Olga Karba je spremenila način izvedbe 16. seje Občinskega sveta Občine Ljutomer. Seja bo potekala v živo.

Poročali smo, da ljutomerska županja Olga Karba vztraja s sklicevanjem sej na daljavo, kljub temu, da za to po preklicu epidemije že ni bilo zakonske podlage, sedaj pa so glede na izboljšano epidemiološko stanje tudi že sproščeni praktično vsi omejevalni ukrepi. Del svetnikov je, kot smo izvedeli, bil izredno nenaklonjen, da bi naslednja seja, ki je bila sklicana za 3. marec, še naprej potekala na daljavo, seji pa je grozilo, da bi lahko bila nesklepčna zaradi obstrukcije večine svetnikov. Glede na to, da gre za tako imenovano proračunsko sejo, na kateri se v drugem branju sprejema proračun občine za letošnje leto, pa je pomen tokratne seje še toliko večji.

No, v torek je županja sporočila, da je vendarle prišlo do spremembe in bo "zaradi spremenjenih, ugodnejših razmer v naši občini glede okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, seja izvedena z osebno navzočimi članicami in člani občinskega sveta in bo potekala v sejni sobi Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1, 9240 Ljutomer (3. nadstorpje)".

občina-ljutomer olga-karba seja-na-daljavo sprememba