vestnik

Presenečenje: Šimundža zaigral v prvi postavi Mure!

Tomo Köleš, 11. 5. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

Ne samo to: trener Mure je bil še strelec dveh zadetkov za črno-bele. Seveda samo na revijalni tekmi ob uradni otvoritvi obnovljenega igrišča z umetno travo v Fazaneriji, kjer se je vodstvo kluba pomerilo z občinarji.

Čeprav večina pristašev Mure čaka na nedeljo, ko naj bi igralci soboške ekipe dokončno potrdili uvrstitev v prvo ligo, pa je bilo živahno dogajanje v Fazaneriji že ta petek popoldne. Tu je bila namreč uradna otvoritev obnovljenega nogometnega igrišča z umetno travo. Kakšne posebne ceremonije ob odprtju ni bilo, ampak je bila otvoritev bolj v znamenju tistega, čemur služi igrišče: igranju nogometa.
V prijateljski tekmi so se pomerili predstavniki vodstva kluba Nogometna šola Mura in predstavniki mestne občine Murska Sobota, ki so v svoja vrata postavili župana Aleksandra Jevška, saj je ta bil v mlajših letih tudi rokometni čuvaj mreže. Na koncu je slavilo vodstvo kluba s 5 : 4 (2 : 1), za katere je dva zadetka dosegel Ante Šimundža, ki je tako pokazal, da ima v sebi še vedno kri pravega napadalca, kar je bilo nekoč njegovo igralno mesto pri Mariboru.


A občinarji nikakor niso bili od muh, saj so imeli v svojih vrstah med drugim še vedno nogometno zelo aktivna veterana Gorana Gutalja in Marjana Žekša. Ekipa občinske uprave je celo povedla z 1 : 0 ter trikrat izenačila (na 2 : 2, 3 : 3 in 4 : 4), da bi šele proti zaključku tekme klonila.


Da so si oboji zelo želeli zmage, priča tudi poškodba trenerja mlajših selekcij Mure Marjana Rajbarja, ki je moral zapustiti igrišče v prvem polčasu s povito glavo. Igralo se je 2 krat 20 minut, sodil pa je Luka Perš.


Pri obnovi igrišča je imela veliko zaslug tudi Fundacija za šport Slovenije. Fundacija je lani razpisala 2 milijona 400 tisoč evrov za sofinanciranje športnih objektov po Sloveniji in del teh sredstev je šel tudi za obnovo soboškega igrišča z umetno travo. Lansko leto je Fundacija sofinancirala 89 športnih objektov po celi državi. "Fundacija pridobiva sredstva iz koncesijskih dajatev iz iger na srečo. Največji delež teh sredstev prispevata Športna loterija in Loterija Slovenije. Zato vsi tisti, ki kdaj ne zadanejo stave ali kakšnega dobitka, naj ne bodo razočarani, saj so kljub temu njihova sredstva namenili prek koncesijskih dajatev fundaciji, ta pa potem za sofinanciranje športnih objektov po celi Sloveniji," je poudaril direktor Fundacije za šport Aleš Remih, ki je prav tako zaigral na otvoritveni tekmi v dresu vodstva kluba NŠ Mura.















NK Mura šimundža