vestnik

Prevažal tujce in napadel policista

V.M., 3. 6. 2019
Janko Rath
Aktualno

Minulo soboto sta pri opravljanju nalog varovanja državne meje policist PP Ljutomer in pripadnik Slovenske vojske zaznala osebni avtomobil znamke Chrysler, nemških registrskih številk, ki ni upošteval njunih navodil. 39-letni državljan Srbije je v vozilu nezakonito prevažal tri  državljane  Indije  in  tri državljane Bangladeša. Prišlo je tudi do streljanja.

Minulo soboto se je v naselju Šprinc odvijala prava drama. Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policist PP Ljutomer in pripadnik Slovenske vojske z utripajočimi modrimi lučmi in zvočnimi signali neuspešno zaustavljala osebni avtomobil znamke Chrysler, nemških regstrskih številk. Voznik njunih navodil ni upošteval in jez nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri naselja Veščica, kjer se je po približno petsto metrih vožnje vozilo ustavilo, voznik pa je zbežal. Pripadnik slovenske vojske je medtem zavaroval zaustavljeno vozilo, saj je v vozilu opazil več potnikov.
Napad na policista
Policist je voznika čez približno sto metrov dohitel in ga podrl na tla, ob tem pa je prišlo do napada na policista, pri čemer se je le-ta uspešno obranil. Z izvlekom službene pištole in besedami ga je opozoril na morebiten strel, česar napadalec ni upošteval, zato je policist izstrelil dva opozorilna strela na bližnjo njivo. Napadalec je nadaljeval z begom, obvladali so ga šele z uporabo prisilnih sredstev. Osumljeni in policist sta bila lažje telesno poškodovana.
Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je 39-letni državljan Srbije v vozilu nezakonito prevažal tri državljane Indije in tri državljane Bangladeša. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Osumljenemu državljanu Srbije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Po privedbi na sodišče, je bil zoper njega odrejen pripor.

migranti policisti