vestnik

Previdno pred martinovanji, policisti izvajajo poostren nadzor

I.B., 5. 11. 2019
Miha Vidrih
Poteka akcija Slovenija piha 0,0.
Aktualno

Od 4. do 10. novembra in od 2. do 20. decembra bodo policisti poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov.

Pričela se je letošnja akcija Slovenija piha 0,0, s katero Policija, Ministrstvo za zdravje, Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, inšpekcijske službe, nevladne organizacije in drugi opozarjajo na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi. Kršitelje bo doletela kazen v skladu s predpisi, tisti, ki pa bodo napihali 0,0 pa bodo prejeli letak, s katerim si bodo lahko na spletni strani www.nulanula.si prislužili dve vstopnici za koncert Policijskega orkestra z gostoma. To sta Tomislav Jovanović Tokac in Neisha. Koncert bo 15. januarja 2020 v Ljubljani. 

Prvi del akcije poteka v tednu pred številnimi martinovanji, aktivnosti pa bodo usmerjene v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in v kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi. Poleg policistov bodo na terenu tudi zdravstveni, delovni in tržni inšpektorji. 

Če ste uživali alkohol, ne sedajte za volan, temveč na vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa uporabite javni prevoz. Skupaj poskrbimo za varnost na naših cestah. Naj Slovenija piha 0,0, pozivajo organizatorji in sodelujoči v akciji. 

PU Novo mesto
Tisti, ki bodo napihali 0,0, se bodo potegovali za koncert Policijskega orkestra.
slovenija-piha-0.0 policija vseslovenska-akcija