vestnik

Prihodnost je naša pravijo mladi na izmenjavi

Vida Toš, 12. 4. 2018
Društvo Connect
Mlade spodbuditi in usposobiti, da spoznajo, da je lahko podjetništvo tudi za njih ena izmed možnosti.
Aktualno

Mladi iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Španije, Litve in Madžarske so se v Prekmurju družili na mladinski izmenjavi “Future is Ours”, torej “Prihodnost je naša”

Mladinsko izmenjavo je pripravilo Društvo Connect, socialno podjetje s ciljem spodbuditi in usposobiti mlade, da spoznajo, da je lahko podjetništvo tudi za njih ena izmed možnosti. Tako so mladi obravnavali tematiko mladinskega podjetništva in razvijali svoje podjetniške ideje.


3151dd22d5a5121fc6e7f3d7877bc44e
Društvo Connect
Naraščujoča brezposelnost mladih je resen problem.


Naraščujoča brezposelnost mladih je namreč resen problem, pravi Tomaž Šiftar iz Društva Connect: “Prepričani smo, da je ozaveščanje o mladinskem podjetništvu in pomoč pri razvijanju poslovnih idej za mlade zelo pomembno, saj lahko s svojimi odločitvami in aktivacijo močno vplivajo na stanje v prihodnosti. Prav tako pa verjamemo, da lahko podjetniške veščine povečajo zaposljivost teh mladih.”

1c1fcb86bd33bb40e46cbf5e8a1b12f6
Društvo Connect
Udeleženci tega projekta bodo svoja novo pridobljena spoznanja uspešno prenesli v svoja lokalna okolja.


Šiftar dodaja, da skupaj s projektnimi partnerji verjamejo, da bodo udeleženci tega projekta svoja novo pridobljena spoznanja uspešno prenesli v svoja lokalna okolja s čimer bodo prispevali svoj delež k razvoju tamkajšnjega mladinskega podjetništva.
Mladim so ponudili tudi možnost spoznavati Pomurje, saj so si ogledali Mursko Soboto in Moravske Toplice, obiskali Pomurski tehnološki park in podjetje Puppa Design.

8b4ac919ee5dcca49105219dffb1f44d
Društvo Connect
Obravnavali so tematiko mladinskega podjetništva in razvijali svoje podjetniške ideje.


Tomaž Šiftar: “Mladi so nam ob zaključku zaupali, da so pridobili veliko koristnih informacij, znanj, si izboljšali svoje kompetence ter spletli številna prijateljstva. Slovenija in Prekmurje jim bosta ostala v lepem spominu, tako da se bodo še poskušali vrniti v naše kraje ob drugih priložnostih.”

Društvo Connect
Naraščujoča brezposelnost mladih je resen problem.
Mladinska izmenjava Tomaž Šiftar
Kaj zdaj berejo drugi