vestnik

V naši regiji se mudi mladinski aktivist iz Tunizije

Vestnik.si, 16. 5. 2023
Niko Mesarič
Sofien Msalmi obiskal Prleško razvojno agencijo.
Aktualno

Pripadnik ESE Sofin Msalmi se je udeležil delovnega srečanja v Prleški razvojni agenciji.

V okviru projekta Evropske solidarnostne enote je Mladinski svet Ljutomer uspel na razpisu in tako izbral mladinskega aktivista iz Tunizije Sofiena Msalmija, da v pomurski regiji uresničuje plemenita dejanja mladinskega evropskega prostovoljstva. Sofien je že spoznal ključne nacionalne nosilce mladinskega angažiranja, direktorico Tino Kosi in strokovno sodelavko Natašo Lomberger iz Urada Republike Slovenije za mladino kot tudi predsednico Mladinskega sveta Slovenije Ano Kotnik ter mladinske strukture iz vse Slovenije na nedavnem posvetu v Ljubljani.

Na delovnem srečanju v Ljutomeru so sodelovali direktor Prleške razvojne agencije Goran Šoster, strokovna sodelavka Maja Šogorič, predsednica MSL Tamara Brumen in programsko-projektni vodja Mladinskega centra Prlekije Rudi Stegmüller ter prostovoljec Franc Novak, poroča Niko Mlinarič. Govor je bil o pomenu in ciljih Prleške razvojne agencije in Lokalne akcijske skupine Prlekija ter o Pomurju kot tudi o njegovem konkretnem šestmesečnem poslanstvu v pomurski regiji, o ESE in njegovi domovini Tuniziji.

pra, prleška-razvojna-agencija, sofien-msalmi
Niko Mesarič
Sofien Msalmi obiskal Prleško razvojno agencijo.

Dogovorjeno je bilo, da bo na območju vseh osmih občin, ki spadajo v območje Las Prlekija v času njegovega tukajšnjega bivanja predstavil svojo deželo in sam pomen ESE, spoznal značilnosti vsake občine kot tudi posamezne župane in ključne osebe siceršnjega družbeno gospodarskega razvoja na tem območju. Zelo rad tudi v prostem času kolesari ter spoznava nove etnografsko kulturne značilnosti, zelo navdušen je pa v angažiranju na slovenskem podeželju ter v socialno varstvenih, mladinskih, večgeneracijskih, samooskrbnih in humanitarnih dejavnostih. Seveda se bo pa angažiral tudi na levem bregu reke Mure, tako je že z navdušenjem sodeloval pri urejanju drenaže in poligonov v Sebeborcih, pri MCP-jevski partnerski organizaciji – Športnem kinološkem društvu-Enoti reševalnih psov Goričko, dodaja še Mlinarič. 

Direktor Goran Šoster mu je za spomin izročil publikacijo Zavarovana območja v Prlekiji, Sofien pa njemu pravkar izdano novo publikacijo URSM Fizični in virtualni prostori za mlade, kjer je predstavljen iz celotne pomurske regije prav Mladinski center Prlekije, kjer prav v tukajšnjem hostlu-apartmaju prebiva v času izvajanja svojega plemenitega udejstvovanja v Sloveniji.

pra, prleška-razvojna-agencija, sofien-msalmi
Niko Mesarič
Sofien Msalmi obiskal Prleško razvojno agencijo.

prleška-razvojna-agencija ljutomer sofin-msalmi