vestnik

Priprave: Mura premagala Beltince z zadetkoma Rebernika

Tomo Köleš, 11. 7. 2018
Aleš Cipot
Sebastjan Šlak je zapravil dve lepi priložnosti. 
Aktualno

V pripravljalni tekmi v športnem parku Beltinci sta se pomerila domača ekipa Lušt Beltinci in soboška Mura. Črno-beli so novopečenega drugoligaša premagali z 2 : 0, dvakratni strelec pa je bil Mihael Rebernik.

Razburjenje se je začelo že v 7. minuti, ko je Mitja Kosi v kazenskem prostoru podrl prodirajočega Roka Sirka.


Enajstmetrovko je izvajal kapetan Mure Alen Kozar, vendar je njegov strel zaustavila vratnica. Okvir vrat je bil napoti tudi Sirku, ki je v 17. minuti z močnim strelom zadel le prečnik.


V 32. minuti pa 1 : 0 za Muro. Svoj prvi zadetek na srečanju je dosegel Mihael Rebernik, ki mu je pri obeh golih podal Klemen Pucko. Slednji je najprej z leve strani poslal dolg in nizek predložek na drugo vratnico, tam pa je Rebernik žogo preusmeril v mrežo.


V 55. minuti je Pucko spet podal dolg, a tokrat visok predložek z leve strani, žoga je šla skozi celotno obrambo Beltinec in prišla do prostega Rebernika, ki je s strelom po tleh premagal vratarja Denisa Vöröša - 2 : 0 za Muro.
Sobočani so imeli na tekmi precejšnje težave z realizacijo, saj so imeli še šest lepih priložnosti (Šlak dvakrat, Rebernik, Kouter, Maruško, Maroša), a so žogo pošiljali prek vrat ali pa sta se izkazala domača vratarja.


Tudi "žuti" so bili trikrat zelo nevarni. Najlepšo priložnost je imel Jan Kristl, ki je po napaki Siyarja Kepirja streljal s prekrasnim lobom, a je Murin vratar Kristijan Matošević s parado odbil žogo v kot.


V 23. minuti je bil razveljavljen zadetek Beltinec zaradi nedovoljenega položaja, v 61. minuti pa je strel Roka Ropoše zaustavil Matošević.


Mura je igrala v postavi:Matošević, Pucko, Kepir, Lukač, Karničnik, Lorbek, Kozar, Horvat, Rebernik, Šlak, Sirk (Kurbus, Sočič,Šturm,Maroša, Šušnjara, Kouter, Bošković, Kous,Bobičanec, Maruško).


Beltinci so igrali v postavi: Zver, Apatič, Bertalanič, Kosi, Maučec, Balažic, Kristl, Trstenjak, Raduha, Žalik. (Vöröš, Serec, Šumak, Kuzma, Ropoša, Žerdin).





nogomet priprave beltinci mura 0 : 2