vestnik

Priprave: Pomembna zmaga za samozavest Mure

Tomo Köleš, 7. 7. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

Nogometaši Mure so v svoji drugi pripravljalni tekmi v Avstriji (skupno četrti) premagali avstrijskega prvoligaša SV Mattersburg z 1 : 0. Strelec edinega zadetka je bil Matic Maruško v 28. minuti.

Oba kluba, tako Mura kot Mattersburg, ki je minulo sezono v avstrijski Bundesligi končal na šestem mestu, sta srečanje v Olbendorfu na Gradiščanskem (ob 80-letnici domačega nižjeligaša SV Olbendorf) vzela kot pravi prvoligaški obračun, zato sta prikazala borbeno in enakovredno igro z veliko prekrški.


Ključni akter prvega polčasa je bil Matic Maruško. V 20. minuti je v Murinem kazenskem prostoru podrl Reneja Rennerja in zakrivil enajstmetrovko. Vendar je Andreas Gruber strel z bele pike poslal le v prečnik. V 28. minuti pa se je Maruško oddolžil na drugi strani. Bobičanec je iz prostega strela z leve strani zadel vratnico, žoga se je odbila v sredino do Kouterja, ta je takoj streljal, okroglo usnje bi zgrešilo cilj, a je bil pred golom na pravem mestu Maruško in žogo preusmeril v mrežo - 1 : 0 za Muro. Ugovori domačih, da naj bi šlo za nedovoljen položaj Maruška, pri sodniku niso zalegli.


Svojo staro dobro formo je na tekmi pokazal tudi Luka Bobičanec. V 23. minuti je odlično streljal iz prostega udarca z ogromne razdalje, žoga pa je za las odvihrala mimo vrat. V 73. je poizkusil na enak način z malce krajše razdalje, vratar Markus Kuster pa je ubranil strel z lepo parado. V 83. minuti je s prostega udarca na drugi strani nevarno streljal Gruber, tokrat pa se je izkazal Murin vratar Šafarić. Tik pred koncem je močno po žogi z desne strani udaril Sirk, vendar je Kuster žogo uspel odbiti, tako da se je srečanje končalo z minimalno zmago Mure, ki bo zelo pomembna za še večji dvig samozavesti črno-belih, pri katerih se je v 77. minuti predstavil turški igralec Siyar Kepir, v preteklosti član Aluminija, v mladosti pa igralec Bešiktaša iz Istanbula.


Za Muro so tekmo pričeli: Dean Šafarić, Žiga Kous, Aleksandar Bošković, Špiro Peričić, Klemen Šturm, Alen Kozar, Matic Maruško, Luka Šušnjara, Nino Kouter, Luka Bobičanec in Amadej Maroša.V 45. minuti iz igre Špiro Peričić, v igro Dejan Kurbus.V 66. minuti iz igre Alen Kozar, v igro Nik Lorbek.V 69. minuti iz igre Amadej Maroša in Luka Šušnjara, v igro Rok Sirk in Tomi Horvat.V 77. minuti iz igre Klemen Šturm, Aleksandar Bošković in Žiga Kous, v igro Klemen Pucko, Siyar Kepir in Žan Karničnik.V 81. minuti iz igre Nino Kouter, v igro Mihael Rebernik.

nogomet priprave mura avstrija zmaga