vestnik

Pripravljalna tekma: Mura premagala Madžare, nastopil tudi Kamerunec

Tomo Köleš, 8. 9. 2018
Aleš Cipot
Muraše čaka v sredo pokalno srečanje z Rudarjem. 
Aktualno

V Ljutomeru sta se v pripravljalnem srečanju udarila soboška Mura in madžarski drugoligaš Siofok. Črno-beli so slavili z 1 : 0 (1 : 0), edini strelec pa je bil Amadej Maroša v 41. minuti.

Črno-beli so tekmo pričeli v postavi: Obradović (vratar), Kous, Kurbus, Peričić, Pucko, Kouter, Horvat, Šušnjara, Bobičanec, Karničnik, Maroša.


V drugem polčasu so zaigrali še: Kozar, Lorbek, Šturm, Rebernik, Maruško, Sirk in mladi temnopolti napadalec iz Kameruna s št. 2, o katerem več informacij sledi kmalu.




Srečanje v ŠRC Ljutomer pred zaprtimi vrati je bilo trdo in čvrsto brez veliko priložnosti. Mura je povedla v 41. minuti, ko je trdno madžarsko obrambo po desni strani vendarle prebil Žiga Kous in idealno podal pred gol, kjer Amadeju Maroši ni bilo težko potisniti žoge v mrežo.


Tudi Madžari so imeli v prvem delu eno veliko priložost, a je njihov napadalec streljal za malenkost mimo vrat.
V drugem delu je bila tekma podobna tisti v prvem polčasu. Prvi so zapretili gostje v 51. minuti, ko so žogo z glavo poslali za malo mimo vrat. Nato so sledile tri priložnosti Mure.


V 73. minuti je poizkusil Mihael Rebernik, ki se je vrnil v Murine vrste po dolgotrajni poškodbi nožnega prsta, a je njegov strel madžarski vratar ulovil. Enako se je končal poskus črno-belih v 80. minuti, ko je po podaji Tomija Horvata skozi madžarsko obrambo prodrl Nino Kouter in streljal.


V 82. minuti je po podaji Rebernika z glavo prek vrat streljal Rok Sirk, to pa je bilo tudi vse. Srečanje se je končalo z minimalno zmago Mure. V njenih vratih je celotno srečanje odigral novi vratar Matko Obradović, ki je imel zelo malo dela, a tisto, kar je moral, je opravil zelo zanesljivo.


V sredo ob 15.30 se bo Mura v osmini finala Pokala Slovenije pomerila v Fazaneriji z velenjskim Rudarjem.

a47f63455d9857712f40fa133792f906
Igor Napast
Mura - Rudar: V sredo ob 15.30.

nogomet mura šimundža