vestnik

Prireditev ob prazniku občine Dobrovnik

Jože Gabor, 14. 12. 2019
Jože Gabor
Ob občinskem prazniku so priznanja podelili v občini Dobrovnik.
Aktualno

V kulturni dvorani v Dobrovniku je občina Dobrovnik organizirala prireditev ob prazniku občine s podelitvijo priznanj.

Priznanja občine sta podelila župan Marjan Kardinar in predsednica občinske komisije za priznanja in nagrade Simona Glavač. Plaketo občine Dobrovnik je prejel Anton Povše, ki je skupaj z že pokojno ženo Heleno več kot trideset let vodil gostilno Lipot, ki je znana po odličnih domačih jedeh. Tudi zaradi dobre ponudbe gostišča se veliko turistov vrača v Dobrovnik. Tone, ki se je letos upokojil, pa je vedno rad priskočil na pomoč tudi društvom v občini.

dobrovnik, občinski-praznik
Jože Gabor
Ob občinskem prazniku so priznanja podelili v občini Dobrovnik.

Jožef Car, ki je prejel plaketo občine, je več kot štirideset let opravljal različne politične funkcije v občini, pa tudi na nivoju Pomurja. Vrsto let je bil tudi predsednik dobrovniškega nogometnega kluba, krajevne skupnosti in društva vinogradnikov. Po upokojitvi leta 2012 piše dramska dela, ki jih uprizorile gledališke skupine, in anekdote. Je predsednik Društva upokojencev Dobrovnik.

Plaketo je prejelo tudi podjetje avtoservis Varga - Boštjan Varga. Družinsko podjetje iz Strehovcev se uspešno vključuje v okolje in se ves čas posodablja, aktivno pa podpira tudi lokalna društva. Priznanje župana pa je prejel nogometaš Žiga Laci. Bil je dober učenec OŠ Dobrovnik in se je v devetem razredu uvrstil na svetovno prvenstvo v hitrem računanju. V osnovni šli pa je bil tudi navdušen športnik se je odločil za športno gimnazijo. Kot odličen nogometaš NK Mura je bil vpoklicanv državno reprezentanco U-19.

dobrovnik, občinski-praznik
Jože Gabor
Ob občinskem prazniku so priznanja podelili v občini Dobrovnik.

Obiskovalce prireditve sta nagovorila župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar in predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Dobrovnik Edit Varga. Marjan Kardinar je povedal, da vaščani Strehovec,Žitkovec in Dobrovnika v duhu sodelovanja in pomoči skupaj kujejo in krojijo usodo razvoja te majhne, a vztrajen občine. Skupaj složno živijo Slovenci, Madžari in Romi. Osnove razvoja v gospodarstvu, kmetijstvu in turizmu, v vzgoji in izobraževanju, v zdravstvu, sociali, kulturi in športu so tako močne in trdne, da se lahko v sožitju in enakopravnosti nadaljuje delo za skupno prihodnost.

Edit Varga je povedala, da je uspešno opravljeno delo dokaz za dobro sodelovanje med občani. Zaupali so vase, skupaj postavljali cilje in jih uresničevali. To je primer uspešne skupnosti. Imeti svojo občino je uspeh, vendar tudi odgovornost vseh, da opravljajo dolžnosti in naloge doma, v službah ali kjerkoli v občini.

Nastopila sta otroški zbor Dvojezične osnovne šole Dobrovnik in ljudski pevci Dobronaki Notazok, po osrednji slovesnosti pa je bil koncert glasbene skupine Prašnati.

dobrovnik, občinski-praznik
Jože Gabor
Ob občinskem prazniku so priznanja podelili v občini Dobrovnik.

občinski-praznik DOBROVNIK
Kaj zdaj berejo drugi